Ce poţi face de 1 decembrie dacă te afli în Bucureşti? Iată evenimentele care vor avea loc

Ziua Naţională va fi pica anul acesta într-o zi de luni, astfel încât, ultima lună din an vine la pachet cu o minivacanţă. Pentru bucureştenii care nu vor avea cum să plece din oraş, primăria Capitalei organizează mai multe evenimente speciale. 

Anul acesta aduce o schimabre de 1 decembrie, astfel încât, parada militară dedicată zilei naţionale a României, nu va avea loc la Arcul de Triumf. Din cauza faptului că monumentul se află în renovare, cei peste 2000 de soldaţi vor defila în centrul Capitalei, în faţa Palatului Parlamentului. 

Pentru aceia dintre voi care vor o experienţă mai puţin oficială şi preferă una tradiţională, puteţi merge la Bucharest Christmas Market, târgul oficial de Crăciun, organizat în Piaţa Universităţii şi Parcul Cişmigiu. Acolo puteţi găsi şi preparate de post, cum ar fi fructe, magiun, sucuri şi siropuri naturale din Şomcuta Mare, dulceţuri din Bucovina, zacuscă şi murături de la Tărtăşeşti, pâine de Braşov, cozonac de Botoşani, plăcinte din Arad, prăjituri de casă din Maramureş, turtă dulce din Covasna, baclava turcească, miere şi plante medicinale. 

Târgul este deschis în fiecare zi, până la finalul anului, în intervalul orar 10:00-22:00. 

Primăria Sectorului 3 organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Naţionale a României, printre care un spectacol și o gală a performanţei universitare româneşti.

Bucureștenii sunt așteptați pe 1 Decembrie, în Parcul Titan, intrarea din strada Liviu Rebreanu, pentru a sărbători într-un mod autentic Ziua României. Evenimentul începe la ora 13.00 cu o masă caldă pentru 10.000 de persoane și continuă, între orele 15.00 și 21.00, cu un spectacol de folclor.

Primăria Sectorului 6 le va aduce bucureştenilor tradiţionala ciorbă de fasole cu ciolan

Primăria Sectorului 6, prin Administraţia Pieţelor Sector 6, vă invită să sărbătoriţi româneşte savurând tradiţionala fasole cu ciolan în parcarea Pieţei Drumul Taberei, deliciu care va fi servit între orele 10.00 – 15.00.

NU în ultimul rând, pentru cei care doresc să cunoască mai bine istori Bucureştiului, Asociatia Cultour va oferi în weekendul prelungit 28 Noiembrie – 1 Decembrie 2014, tururi pietonale gratuite locuitorilor capitalei și oaspetilor săi. 

Citeste si:

FOTO / Imagini incredibile! Nu o să-ţi vină să crezi cum arăta Bucureştiul în anul 1856! Astea sunt primele fotografii făcute în Capitală

Ştiaţi asta? Medicii prietenoşi au un impact negativ asupra sănătăţii pacienţilor


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro