Pariu că nu ştiai asta? Ce se întâmplă dacă mănânci COJI de PORTOCALE
Publicat pe 01.07.2014 la 22:47 Actualizat pe 01.07.2014 la 23:01
Nu ţi-ai imagina niciodată că ce-i mai bun în portocale sau pepeni e chiar... coaja, însă specialiştii în nutriţie spun că ar fi bine să consumi aceste fructe cu totul, în diverse forme.
Nu ţi-ai imagina niciodată că ce-i mai bun în portocale sau pepeni e chiar... coaja, însă specialiştii în nutriţie spun că ar fi bine să consumi aceste fructe cu totul, în diverse forme.
Deşi nu obişnuim să mâncăm pepenii cu tot cu coajă, nutriţionişti ne anunţă că tocmai în porţiunea pe care o aruncăm la gunoi se găsesc aminoacizi care ne ajută în lupta împotriva unor boli extrem de grave precum cancerul şi la o bună circulaţie sangvină. Cojile de portocale conţin, între altele, tangeritină, care e un bun antiinflamator şi ajută şi la prevenirea diabetului. Aşadar, după ce te bucuri de miezul crud, nu ezita să adaugi cojile de portocale sau pepene în prăjituri, dulceaţă şi alte preparate delicioase.
Foto: Hepta
C.C.
Citeşte şi: