Ce se întâmplă la 4 ore după ce consumi o mână de nuci? Răspunsul medicilor te va uimi
Publicat pe 03.07.2016 la 18:50 Actualizat pe 04.07.2016 la 00:27
Un nutriţionist american a mărturisit pe baza unei cercetări că dacă un om mănâncă un pumn de nuci sau consumă o cantitate mică de ulei de nucă de patru ori pe săptămână, în organismul său vor avea loc minuni medicale.
Un nutriţionist american a mărturisit pe baza unei cercetări că dacă un om mănâncă un pumn de nuci sau consumă o cantitate mică de ulei de nucă de patru ori pe săptămână, în organismul său vor avea loc minuni medicale.
Într-un studiu realizat în urmă cu doi ani, Dr. Penny Kris-Etherton a declarat că poate fi redus riscul de boli cardiace cu până la 30% printr-o simplă consumare a unui pumn de nuci sau a unei cantități mici de ulei de nucă de patru ori pe săptămâna. În plus, dacă acestea sunt consumate şi mai des, aceste riscuri pot fi reduse chiar cu 40%!
Acestea nu sunt singurele minuni-medicale constatate. Nivelul colesterolului este redus, iar flexibilitatea vaselor sanguine e îmbunătăţită. Aceste proprietăți asigură o mai bună circulație a sângelui, chiar și la numai patru ore după consumul de nuci decojite sau ulei de nucă.
Cercetătorii au administrat patru tratamente diferite unui număr de 15 participanți cu colesterol ridicat, potrivit www.surplusdesanatate.info. Primul tratament a constat în doi pumni de nuci decojite (85 g), cel de-al doilea în 6 grame de pielite de nuci, cel de-al treilea în 34 g de miez de nucă degresat, iar ultimul în trei linguri (51 g) de ulei de nucă.
1 pumn = 7 nuci întregi sau 14 jumătăți de nucă
Oamenii de ştiinţă au monitorizat răspunsurile fiziologice ale subiecților la intervale de 30 de minute, o oră, două ore, patru ore și șase ore.
Potrivit rezultatelor, chiar și o priză unică de ulei de nuci, conținut în mod natural și de miezul de nucă, a îmbunătățit vizibil funcționarea vaselor sanguine la patru ore după consum.
Cu alte cuvinte, consumul zilnic a numai doi pumni de nuci ar putea oferi protecție pe termen lung împotrivă bolilor grave de inimă.
Se speculează că pieliţele miezului de nucă ar conține cea mai mare cantitate de antioxidanți, adică într-o proporție mai mare chiar și decât miezul de nucă în șine.
Nucile sunt bogate în nutrienți și conțin substanțe sănătoase printre care:
– Acizi grași Omega-3 și Omega-6;
– Vitamina B6;
– Tanin;
– Mangan;
– Folat;
– Fier;
– Zinc;
– Cupru;
– Fosfor.
Sursă foto: Hepta
D.D.
- nuci
- nuca
- o mana de nuci
- 4 ore
- raspunsul medicilor
- medici
- reduce riscul de boli cardiace
- ulei de nuca
- colesterol
- imbunatatire clara a flexibilitatii vaselor sanguine
- circulatie a sangelui
- nuci decojite
- boli cardiovasculare
- acizi grasi omega-3
- omega-6
- mangan
- cupru
- zinc
- fosfor
- magneziu
- fier
- tanin
- folat
- vitamina b6
- inima
- boli
- penny kris-etherton
- medic nutritionist american
- penny kris-etherton
- un pumn de nuci
- 7 nuci intregi
- pielitele miezului de nuca
- antioxidanti14 jumatati de nuca
- dr penny kris-etherton
- spynews
- spynews.ro