Ce spune Bill Gates despre schimbările climatice. Reacția neașteptată a milionarului: ”Multă exagerare”
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 21.09.2023 la 21:26
Actualizat pe 21.09.2023 la 21:26
Problemele climatice se află pe agenda guvernelor ca fiind o prioritate. Temperaturile din vara anului 2023 au fost ridicate în comparație cu anii precedenți, iar cercetătorii trag un semnal de alarmă. Totuși, Bill Gates are o altă părere și consideră că omenirea va fi bine.
- Ce spune Bill Gates despre schimbările climatice
- Reacția neașteptată a milionarului
În ultimele luni, omenirea se confruntă cu schimbări climatice foarte grave. Temperaturile din vara anului 2023 au atins cote alarmante, iar specialiștii trag un semnal de alarmă. unul dintre milionarii lumii, Bill Gates anunță noi inovații în ceea ce privește tehnologia și mediul, aducând speranță oamenilor.
Ce spune Bill Gates despre încălzirea globală
Prințul William și antreprenorii Bill Gates și Michael Bloomberg au fost prezenți la un summit unde se promovează idei inedite pentru salvarea planetei. Se pune accent pe inovație, tehnologie și creativitate, iar câștigătorii primesc un milion de lire sterline.
Moștenitorul tronului britanic a vorbit despre optimismul pe care trebuie să-l avem pentru a face față schimbărilor. Deși clima pământului se schimbă, prințul William afirmă că există o speranță pentru umanitate și viitorul tuturor.
Pe de altă parte, Bill Gates, fondatorul Microsoft este de altă părere. El a afirmat că oamenii exagerează în ceea ce privește încălzirea globală și planeta nu va avea de suferit.
Se pare că obiectivul de a limita încălzirea globală viitoare la 1.5 grade este greu de atins, dar nu va ajunge nici la 3 grade Celsius, astfel că populația nu va avea de suferit. În ultimii ani, omenirea a trecut prin numeroase inovații iar tehnologia a căpătat o amploare masivă, iar pământul nu a suferit.
Economia mondială a trecut prin schimbări
Criza climatică a făcut o schimbare și la nivel economic. S-au înființat mai multe proiecte unde băncile sunt încurajate să finanțeze clienții care fac schimbări de mediu. Astfel că serviciile pentru decarbonizarea în industriile cu poluare ridicată sau proiectele de energie curată vor fi aprobate și finanțate.
Anumite instituții financiare pot să completeze măsurile de reducere a emisiilor achiziționând în mod voluntar credite de carbon. Mai mulți cercetători studiază metode în ceea ce privește dezvoltarea energiei curate ce poate fi implementată cu costuri reduse.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care se vor scumpi în România. Pentru ce vor plăti oamenii mai mult la cumpărături