Ce trebuie să ştie părinţii! Cum îţi dai seama că şi copilul tău joacă "Balena Albastră"!
Publicat pe 04.04.2017 la 23:59 Actualizat pe 04.04.2017 la 23:18
"Balena Albastră" continuă să facă victime, iar părinţii sunt în stare de alertă, însă puţini ştiu cum pot descoperi dacă şi copiii lor au devenit dependenţi de jocul criminal.
"Balena Albastră" continuă să facă victime, iar părinţii sunt în stare de alertă, însă puţini ştiu cum pot descoperi dacă şi copiii lor au devenit dependenţi de jocul criminal.
Jocul online care a omorât sute de copii în întreaga lume, împingându-i la sinucidere, poate fi descoperit la timp de părinţi, pentru a fi evitate noi tragedii. În timp ce autorităţile din România încă încearcă să se lămurească dacă "Balena Albastră" a făcut victime şi în ţara noastră, reporterii SPYNEWS au descoperit că site-ul care promovează jocul criminal colaborează cu un operator de telefonie mobilă de la noi. Jurnaliştii noştri au descoperit că adolescenţii şi copiii care joacă "Balena Albastră" trebuie să urmeze nişte etape bine stabilite. În primul rând, aceştia trebuie să se înscrie pe site-ul "VK", un fel de Facebook din Rusia. Pentru a facilita înscrierea rapidă, "VK" le oferă vizitatorilor varianta de a se autentifica direct cu un cont de Facebook, solicitând totodată un număr de telefon valid.
Număr la care "VK" transmite, la scurt timp, un cod ce trebuie inserat pe site, pentru autentificare. Culmea, codul de autentificare primit de jurnalistul SPYNEWS care încerca să afle adevărul despre "Balena Albastră" a fost transmis de la un număr de mobil cu prefixul unui operator de telefonie din România!
Odată intrat pe site-ul din Rusia, noul membru are acces la imagini horror postate de victimele jocului "Balena Albastră", precum şi la întâlniri virtuale cu ceilalţi membri care încearcă să ducă la bun sfârşit misiunile sinistre. Misiuni care se termină cu... sinuciderea jucătorului!
Chiar dacă fenomenul pare greu de controlat, părinţii ar putea să îşi dea seama dacă şi copiii lor joacă "Balena Albastră" verificând dacă aceştia s-au înscris pe "VK" pentru a avea acces la respectivul joc sau dacă au primit SMS-uri de confirmare a înscrierii din partea site-ului amintit.
Jocul ”Balena albastră” presupune 50 de ”sarcini” zilnice, dintre care ultima este sinuciderea. Sute de adolescenţi din Rusia s-au sinucis după ce au jucat ”Balena albastră”, iar în ultimele săptămâni jocul a pătruns şi în România, unde se presupune că ar fi cauza mai multor "accidente". După un val de sinucideri asociate cu jocul sinistru, în Rusia au fost demarate adevărate campanii pentru trezirea la realitate a adolescenţilor. (video jos)
ATENŢIE! IMAGINI NERECOMANDATE MINORILOR!
Psihologii spun că motivele care îl duc pe copil la astfel de gesturi extreme ascund nevoia de a aparţine unui grup, simţind impulsul de a face gesturi periculoase pentru a primi admiraţie. Specialiştii susţin că perioada preadolescentină şi cea adolescentină reprezintă momentul în care copilul este tentat să participe la astfel de jocuri.