Ce vor să facă poliţiştii din România de frica teroriştilor!
Publicat pe 12.09.2015 la 14:15 Actualizat pe 12.09.2015 la 14:56
Mai mulţi poliţişti au solicitat, astăzi, înlocuirea armelor de serviciu, invocând faptul că vieţilor lor sunt în pericol, în condiţiile în care atentatele teroriste pe teritoriul ţării noastre sunt iminente.
Mai mulţi poliţişti au solicitat, astăzi, înlocuirea armelor de serviciu, invocând faptul că vieţilor lor sunt în pericol, în condiţiile în care atentatele teroriste pe teritoriul ţării noastre sunt iminente.
"Comunitatea poliţiştilor din Poliţia Română - www.politisti.ro, vă adresăm un respectuos apel privind înlocuirea armelor de serviciu - pistolul model 1974 (Carpaţi), aflate în dotarea poliţiştilor din Poliţia Română, astfel încât aceasta să devină o prioritate pentru dvs. În contextul recentelor atentate teroriste de la Paris dar şi a destructurării unei astfel de celule în Belgia precum şi în Germania, s-a dovedit încă o dată faptul că poliţiştii sunt în prima linie, în cazul unor astfel de situaţii nedorite. Recentele evenimente au demonstrat faptul că poliţistul de ordine publică sau rutieră este cel care ajunge primul la locul evenimentului şi intră în contact direct cu atacatorii. Poliţiştii care acţionează în stradă sunt cei mai vizibili, expuşi şi vulnerabili, deoarece nicio altă structură specializată pentru intervenţia la astfel de situaţii nu va ajunge la faţa locului înaintea poliţistului de ordine publică sau rutieră. De asemenea, detaliile rezultate din ancheta în urma căreia a fost destructurată celula jihadistă din Belgia, au arătat că suspecţii respectivi erau pe punctul de a comite atentate care vizau sedii ale Secţiilor de Poliţie; aşadar este uşor de anticipat că, atunci cand astfel de indivizi vor să atragă atenţia, îşi vor îndrepta atenţia spre poliţişti, ei fiind cei mai vizibili şi expuşi reprezentanţi ai autorităţii unui stat. Totodată nu putem exclude faptul că întărirea măsurilor de securitate din statele occidentale vizate în mod direct, îi pot determina pe adepţii radicalişti să-şi îndrepte atenţia si spre alte ţări, mai puţin vizate şi slab fortificate, cum s-a şi întâmplat de altfel, în ultimii ani, chiar extrem de aproape de graniţele noastre (atentatul cu bombă de la Burgas, Bulgaria, din data de 18 iulie 2012, a cărui ţintă a fost un grup de turişti israelieni). Din acest punct de vedere, putem afirma că România nu este în afara oricărui pericol. In concluzie, considerăm că a devenit prioritată înlocuirea cel puţin a armelor de serviciu aflate în dotarea poliţiştilor din structurile operative ale Poliţiei Române, care încă folosesc pistolul cal. 7,65 mm, Md. 1974 (Carpaţi). Să nu uităm că recent s-au împlinit 40 de ani de când a debutat producţia acestei arme, ce este o copie a unui model conceput în anii '30, iar cele mai noi exemplare au peste 20 de ani de utilizare", au solicitat membrii comunităţii poliţiştilor din Poliţia Română Ministerului Afacerilor Interne.