Cea mai bună reţetă de focaccia
Publicat pe 28.07.2017 la 09:59 Actualizat pe 28.07.2017 la 10:03
Focaccia este, cu siguranţă, unul dintre cele mai râvnite preparate italieneşti. Dacă vrei să îţi impresionezi prietenii cu un preparat plin de arome acestă reţetă este soluţia perfectă.
Focaccia este, cu siguranţă, unul dintre cele mai râvnite preparate italieneşti. Dacă vrei să îţi impresionezi prietenii cu un preparat plin de arome acestă reţetă este soluţia perfectă.
INGREDIENTE:
- 1 1/3 căni de apă caldă;
- Două linguriţe de miere;
- Un pacher de drojdie;
- 3 1/2 ceşri de făină;
- 1/4 ceaşcă de ulei de măsline;
- Două linguriţe de sare;
- Două frumze de rozmarin proaspăt;
- fulfi de sare de mare;
Mod de preparare:
Se adaugă apa caldă şi mierea în castronul unui mixer şi se amestecă până se combină perfect. Se presară drojdia deasupra apei şi se amestecă timp de câteva secunde, la viteză mare. Apoi se lasă timp de aproximativ 5-10 minute până drojdia este spumoasă. Se adaugă treptat făina, uleiul de măsline şi sarea şi se mixează la viteză mică timp de aproximativ până ce aluatul se dezlipşte de marginile bolului. Se scoate aluatul obţinut şi se frământă sub forma unei bile. Tapetaţi cu ulei de măsline un vas şi aşeazţi bila de aluat, se acoperă vasul cu un prosop şi se lasă într-un loc călduţ la dosptit timp de 45-60 de minute. Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 200 de grade. Se întinde aluatul pe o suprafaţă plată şi se întinde în formă de cerc. Se lasă la crescut timp de 20 de minute apoi se aşează într-op tavă de copt. Deasupra acestuia se toarnă în mod uniform 1-2 linguriţe de ulei de măsline şi se presară rozmarinul şi fulgii de sare de mare. Se introduce la cuptor şi se lasă la copt timp de aproximativ 20 de minute până când aluatul capătă culoarea aurie. Se serveşte imediat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.