Cea mai periculoasă boala feminină care te poate împiedica să devii mamă. Cum să te protejezi ca femeie în momentele cheie
Publicat pe 07.07.2017 la 19:15 Actualizat pe 07.07.2017 la 19:46
Femeile sunt mai sensibile când vine vorba de boli aşa că acestea trebuie să aibă mare grijă dacă vor să devină mame. Unle dintre acestea sunt periculoase şi le pot împiedica să dea naştere unui copil.
Femeile sunt mai sensibile când vine vorba de boli aşa că acestea trebuie să aibă mare grijă dacă vor să devină mame. Unle dintre acestea sunt periculoase şi le pot împiedica să dea naştere unui copil.
Chlamydia
Este o infecţie grava care afectează mai ales femeile.
Bacteriile determina infectarea gravă a uterului şi a tuburilor falopiene, ceea ce poate avea ca efect sterilitatea sau complicaţiile sarcinii.
Aceasta boală se transmite pe cale sexuala de la un partener infectat şi poate să nu fie detectată mai mult timp.
Daca nu este tratată, bacteriile pot sa cauzeze sterilitatea, migrând dinspre uretra şi cervix spre trompele uterine şi inflamând tuburile falopiene.
Este necesar un test anual pentru bolile cu transmitere sexuală care se poate realiza împreună cu testul Babes-Papanicolau.
Pentru că multe infecţii sunt lipsite de simptome, este foarte important să mergi la control chiar şi cu câteva luni înainte să concepi un copil.
Gonoreea
La femeile care sufera de gonoree, glandele Bartholin au o funcţionare deficitară. Canalele se blochează şi se umfla până când se formează o rană. În acest caz, zona inferioară a vulvei se înroşeşte pe partea infectată.
Dacă nu este tratată, poate afecta uterul expunând persoana infectata la riscul de a dezvolta o inflamaţie ceea ce poate duce la probleme de infertilitate mai târziu.
HIV
Fertilitatea femeilor infectate cu HIV este cu 25-40% mai redusă decât cea a femeilor seronegative. Acest lucru se datoreaza în principal faptului că virusul afecteaza ciclul menstrual.
HIV scade, de obicei, fertilitatea la femeile abia ajunse la maturitate.
Herpesul
Aceasta boală nu cauzeaza sterilitatea, dar fătul poate suferi afecţiuni foarte grave. Din această cauză testele prenatale sunt foarte importante.
Daca o femeie se îmbolnăveşte de herpes chiar înainte de a da naştere, transmiterea bolii poate fi prevenită prin cezariană.
PREVENŢIE
Pentru a evita toate aceste boli, medicul recomandă teste ginecologice anuale, dar şi o igienă atentă în zonele intime.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.P.