Ceaiul care te slăbeşte, te întreţine şi te scapă de bolile bătrâneţii! Este incredibil pentru sezonul rece
Publicat pe 01.11.2017 la 16:20 Actualizat pe 01.11.2017 la 16:25
De cele mai multe ori, consumarea unui anumit tip de ceai ne poate ajuta să ne refacem tractul intestinal şi chiar să ne simţim bine şi împliniţi. Ceaiul de hibiscus este unul dintre cele mai bune ceaiuri din lume, care ne poate ajuta să slăbim, să spunem "adio" bolilor bătrâneţii.
De cele mai multe ori, consumarea unui anumit tip de ceai ne poate ajuta să ne refacem tractul intestinal şi chiar să ne simţim bine şi împliniţi. Ceaiul de hibiscus este unul dintre cele mai bune ceaiuri din lume, care ne poate ajuta să slăbim, să spunem "adio" bolilor bătrâneţii.
Ceaiul de hibiscus este foarte bun pentru organism şi corp, de aceea din ce în ce mai multe persoane se decid să-l consume.
De ce trebuie să consumi ceai de hibiscus
Ceaiul de hibiscus este înrudit prin specie cu cel de cacao şi bumbac. În limba greacă, floarea de hibiscus înseamnă "nalbă mare". Această plantă este bogată în vitamina C şi antocianozide. Hibiscusul este folosit pentru a trata căderea părului, albirea lui, dar şi pentru a trata tusea.
De ce este bună floarea de hibiscus?
Infuziile şi băuturile făcute din aceasta au puteri miraculoase, calmante şi reconfortante. Te poate ajuta să combaţi stresul. Ceaiul de hibiscus are un gust acrişor, foarte asemănător cu cel de merişor.
Ce acţiuni are?
- Antispastic intestinal şi uterin
- Antiseptic
- Tonifiant
- Stimuleaza activitatea cerebrala
- Diuretic
- Antihipertensiv
Beneficiile acestuia
- Reduce colesterolul
- Combate simptomele răcelii
- Îmbunătăţeşte digestia
- Scade tensiunea arterială
- Combate anxietatea
- Luptă împotriva cancerului
- Întăreşte sistemul imunitar
- Are grijă de ficat
De asemenea, ceaiul de hibiscus reduce absorbţia de carbohidraţi şi te poate ajuta să slăbeşti.
O reţetă cu ceai de hibiscus
Vei avea nevoie de trei căni de apă, 3 linguriţe cu flori de hibiscus, scorţişoară, miere şi suc de portocale. Tot ceea ce trebuie să faci este să fierbi apa, apoi să adaugi hibiscusul şi scorţişoara în apa fierbinte. După ce îl vei lăsa la infuzat maximum 20 de minute, vei adăuga mierea şi sucul de portocale, scrie livadacuceai.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.