Cei mai temuţi interlopi bucureşteni, umiliţi la maximum! De la fiţe de mii de euro au ajuns să cureţe trotuarul
Publicat pe 13.02.2016 la 23:59 Actualizat pe 13.02.2016 la 23:39
La finalul acestei săptămâni, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pedepsele în cazul a zeci de interlopi din Capitală, într-unul dintre cele mai mari dosare de crimă organizată înstrumentat în ultimii ani.
La finalul acestei săptămâni, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pedepsele în cazul a zeci de interlopi din Capitală, într-unul dintre cele mai mari dosare de crimă organizată înstrumentat în ultimii ani.
Printre aceştia şi Nuţu Mario Balint, fiul cel mare al lui Sile Cămătaru, considerat urmaşul acestuia în lumea interlopilor bucureşteni. Tânărul de 25 de ani a primit una dintre cele mai umilitoare pedepse. Trebuie să presteze 90 de zile de muncă "în folosul comunităţii, în cadrul Fundaţiei pentru promovarea sancţiunilor comunitare sau SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA Sector 5", potrivit deciziei judecătorilor. În caz contrar, fiul lui Sile Cămătaru ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru trei ani, sentinţă a cărei executare a fost suspendată. O lecţie usturătoare pentru tânărul cunoscut pentru petrecerile cu dedicaţii şi maşinile de lux. Alte nouă persoane au primit pedepse asemănătoare.
Liderii Cămătarilor, frații Ion şi Vasile Balint, au fost condamnaţi şi ei la cinci ani şi cinci luni închisoare, respectiv şapte ani închisoare, pentru infracțiuni de violenţă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
În total, dosarul a vizat 54 de interlopi - membri ai grupărilor cunoscute sub denumirile "Cămătarii" şi "Sportivii" - acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept.
Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spaţiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti.
Citeşte şi