Cel mai scump brad de Crăciun a fost instalat! Unde poate fi văzut și de ce este special
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 03.12.2024 la 20:57
Actualizat pe 03.12.2024 la 21:09
Luxul și sărbătorile de iarnă se întâlnesc într-un mod spectaculos în Germania, unde a fost montat mai scump brad de Crăciun din Europa. Această capodoperă impresionantă, evaluată la milioane de euro, combină strălucirea aurului cu măiestria artizanală, transformând un simbol tradițional al Crăciunului într-o expresie de opulență și eleganță.
- Cel mai scump brad de Crăciun a fost instalat!
- Unde poate fi văzut și de ce este special
Compania germană Proaurum, specializată în tranzacționarea aurului, a dezvăluit marți, la München cel mai scump brad de Crăciun din Europa. Valoarea lui se ridică la milioane de dolari. Unde poate fi văzut!
Bradul valorează 2,3 milioane de euro
Un brad de Crăciun atipic se poate regăsi în Munchen și este considerat „cel mai valoros” din toată Europa. El este estimat la 2,3 milioane de euro, informează agenția EFE.
Acest brad unic este format din 2018 monede de aur, lipite manual pe o structură piramidală din acril. În total, monedele cântăresc 63 de kilograme, iar bradul are o înălțime impresionantă de aproximativ trei metri.
A fost creat de Proaurum în parteneriat cu Monetăria Austriacă, iar monedele care îl compun sunt gravate pe o față cu imaginea orgii din sala aurită a Orchestrei Filarmonicii din Viena, iar pe cealaltă față cu diverse instrumente muzicale. Poate fi admirat în perioada 3-15 decembrie la sediul companiei Proarumum din Munchen.
Istoria pomului de Crăciun
Obiceiul de a decora copaci sau ramuri verzi datează din vremuri străvechi. În Europa precreștină, popoarele germanice și nordice obișnuiau să aducă în case ramuri de brad sau de alte conifere, simbolizând viața și natura veșnic verde, pentru a marca solstițiul de iarnă și a alunga spiritele rele.
Primele referințe documentate despre bradul de Crăciun în sens creștin provin din secolul al XVI-lea, în zonele locuite de germani. Se crede că Martin Luther, reformatorul protestant, a fost primul care a adus un brad în casă și l-a decorat cu lumânări, pentru a simboliza lumina lui Hristos.
În secolele XVII-XVIII, obiceiul bradului împodobit s-a răspândit în orașele germane și dincolo de granițele acestora. Bradul era decorat inițial cu fructe, nuci și prăjituri.
Tradiția a ajuns în Anglia în secolul al XIX-lea, popularizată de Prințul Albert, soțul Reginei Victoria, de origine germană. Imaginea cuplului regal alături de bradul împodobit a apărut într-un ziar și a devenit inspirație pentru întreaga țară.
Imigranții germani au adus tradiția în America de Nord, iar aceasta a devenit rapid parte integrantă a sărbătorilor.