Cea mai simplă reţetă! Desertul copilăriei, mini-gogoşi cu zahăr pudră
Publicat pe 18.05.2017 la 09:59 Actualizat pe 18.05.2017 la 10:19
Dacă ai potă de ceva dulce, această reţetă de mini-goşi este alegerea perfectă. Un desert clasic şi delicios ce se pregăteşte foarte uşor.
Dacă ai potă de ceva dulce, această reţetă de mini-goşi este alegerea perfectă. Un desert clasic şi delicios ce se pregăteşte foarte uşor.
INGREDIENTE:
- O cană de apă;
- 100 de grame de unt;
- Două linguri de zahăr;
- Patru ouă;
- O linguriţă de sare;
- O cană de făină;
- Ulei;
- Zahăr pudră;
Mod de preparare:
Se pune apa, untul zahărul şi sarea într-o tigaie şi se găteşte până ce untul se topşte în totalitate. Se adaugă, în mod regulat, fâina şi se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect. Se ţine pe foc până ce aluatul obţinut se îndepărtează de pe laturile tigăi. Se lasă la racit timp de cinci minute. Cu ajutorul unui mixer se amestecă aluatul obţinut cu ouăle, după care se lasă la rece timp de o oră. Cu ajutorul unei linguri formaţi din aluat cât mai multe bile.
Încălziţi ulei într-o tigaie, iar când acesta este bine încins adăugaţi bilele la prăjit. Se gâtesc până ce acestea se rumenesc complet. După ce gogoşile sunt gata se pulverizează zahărul pudră. Se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.