Cele 5 simptome ale unei depresii ascunse, de care chiar și tu poți suferi

Depresia poate fi ascunsă și se poate manifesta prin anumite semne subtile. © Hepta

Depresia este o boală extrem de serioasă și, de multe ori, este un inamic invizibil care bântuie din umbră. Însă, dacă ești atent la semnele prezentate mai jos, s-ar putea să îți dai seama din timp dacă tu sau cei dragi sunt victime ale acesteia.

Veselie exagerată. Chiar și atunci când nu sunt conștienți de starea lor, cei ce suferă de depresie au tendința să se ascundă în spatele unei atitudini exagerat de vesele. Evită subiecte serioase, folosindu-se, în special, de glume.

Extreme în productivitate. Oamenii care suferă de depresie au tendința să își dea activitatea profesională peste cap. De cele mai mult ori, acest lucru înseamnă că activitățile de rutină par înfiorător de grele, că nimic nu pare să aibă rost sau foarte multă oboseală fără o sursă clară. Însă, sunt și unele situații unde se aplică opusul, penru cei care încearcă să compenseze prin succese în carieră.

Lipsa de curățenie. Dacă o persoană pare să nu mai acorde suficientă atenție înfățișării lor sau curățeniei din jurul lor, acesta trebuie să devină un semnal de alarmă.

Caută scuze. O persoană cu depresie ascunsă, de multe ori, inventează scuze pentru a nu merge într-un animit loc. Aceste scuze au chiar tendința să fie extrem de elaborate. Motivul este că aceste persoane preferă scuzele pentru a nu "bate la cap" persoanele din jurul lor cu probleme lor.

Gânduri filozofice. Cei care se luptă cu depresia au tendința să vorbească în termeni abstracți. Dacă îi întrebi ce probleme au, cel mai probabil vor râspunde că "Pur și simplu lucrurile de acest gen mi se întâmplă tot timpul" în loc să vină cu ceva concret.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro