Cele mai dezgustătoare mâncăruri din lume! Ai pune aşa ceva pe masa de Crăciun?
Publicat pe 07.12.2013 la 14:59 Actualizat pe 07.12.2013 la 15:01
Bucătăria noastră tradiţională are preparate care mai de care mai apetisante, care îţi lasă gura apă. Dar cum ar fi ca, pe lângă clasicul şorici, gustoasele sarmale şi neastâmpărata piftie, să găseşti mâncărurile de mai jos? Le-ai gusta sau nu?
Bucătăria noastră tradiţională are preparate care mai de care mai apetisante, care îţi lasă gura apă. Dar cum ar fi ca, pe lângă clasicul şorici, gustoasele sarmale şi neastâmpărata piftie, să găseşti mâncărurile de mai jos? Le-ai gusta sau nu?
Balut
Dacă cineva îţi aşează un Balut pe farfurie, ai să crezi că eşti servit cu un ou fiert tare. Asta pănă când îl cojeşti şi descoperi un embrion de raţă! Balut, o delicatesă în numeroase ţări asiatice, se "fabrică" prin lăsarea unui ou de raţă în soare timp de 8 zile!
Capete fermentate de somon
Poreclite capete împuţite de căre oamenii care nu le-ar mânca nici în ruptul capului, acestea reprezintă un deliciu tipic zonei Alaska. Capetele de somon sunt îngropate pentru cel puţin trei săptămâni, timp în care încep să putrezească...
Piftie din nas de elan
Nici americanii din Nord nu sunt străini de mâncăruri care pot întoarce imediat pe dos stomacul cuiva. Prepararea este relativ uşoară: mai întâi, nasul elanului se fierbe până când firele de păr se pot piguli de pe suprafaţa lui. După ce se adaugă condimente, carnea este fiartă îndelung pănă se transformă în piftie şi se serveşte rece.
Pastă de liliac
Această delicatesă este considerată ciudată până şi în ţările asiatice unde este consumată. Pentru început, un liliac viu este introdus într-un vas cu lapte care fierbe. După ce fierbe suficient, liliacul este tăiat în bucăţi mici, condimentat şi transformat într-o pastă.
Budinca neagră
Această mâncare este preparată din sânge de porc, vacă sau oaie. Se ia sângele, se adaugă fulgi de ovăz, cartofi şi mirodenii şi întreaga compoziţie se fierbe. După ce capătă constintenţă de budincă, se bagă într-un intenstin şi se savurează.