Cele mai îngrozitoare utilizări ale cadavrelor! Vei avea coşmaruri după ce vei vedea asta!
Publicat pe 16.11.2013 la 23:45 Actualizat pe 17.11.2013 la 00:01
Oamenii au avut întotdeauna o fascinaţie pentru morbid. Înainte de apariţia televizorului şi internetului, această "pasiune" putea fi problematică. Ei bine, cei din trecut aveau o sumedenie de cadavre şi mult timp liber. Uite cele mai oribile lucruri pe care le-au făcut morţilor mai mult sau mai puţin celebri!
Oamenii au avut întotdeauna o fascinaţie pentru morbid. Înainte de apariţia televizorului şi internetului, această "pasiune" putea fi problematică. Ei bine, cei din trecut aveau o sumedenie de cadavre şi mult timp liber. Uite cele mai oribile lucruri pe care le-au făcut morţilor mai mult sau mai puţin celebri!
Fotografia postmortem victoriană
Cei care au trăit de-a lungul epocii victoriene erau de-a dreptul dubioşi, se pare. Şi, odată ce erai mort, lucrurile deveneau îngrozitoare: fotografiile postmortem erau "must-have". Imediat cum o persoană din familie trecea în nefiinţă, victorienii se pozau, efectiv, cu mortul. Asta după ce îl îmbrăcau frumos şi îl aşezau într-o poziţie firească, a unui om viu. Ptiu, ce bine că nu exista Facebook-ul pe vremea aia!
Trofeele din cranii de la Naga
În districtul Naga din nord-estul Indiei, locuia un trib cu acelaşi nume. Membrii săi par desprinşi din personajele jocurilor video. Ei colecţionau craniile de cea mai bună calitate şi, dacă aveau mai multe, primeau acces la tatuaje şi ornamente care îi transformau în mari eroi. Mai întâi, craniile se lăsau la uscat câteva luni, în public, iar apoi se decorau cu coarne şi colţi de animale sălbatice. Spre norocul nostru, "eroii" din ziua de azi au renunţat la colecţionarea şi împopoţonarea craniilor în favoarea tuningului auto.
Pudra din mumii, panaceu universal
Timp de sute de ani, pudra confecţionată din mumii era un medicament universal, care trata aproape orice. Potrivit farmaciştilor, acest praf oprea hemoragiile interne, diminua durerile menstruale, ba chiar vindeca în timp foarte scurt rănile. Da, acest medicament era obţinut din cadavre deshidratate, printr-un procedeu extrem de popular pe vremea aceea, şi da, se folosea intern!
Craniul lui Barbă Neagră, carafă pentru băutură
Edward Teach, cunoscut drept cel mai de temut pirat al tuturor timpurilor, Barbă Neagră, a petrecut ani de-a rândul terorizând Coasta de Est şi Caraibele. După ce a fost prins, acesta a fost decapitat, iar craniul său a fost agătat de un stâlp pe malul râului Williamsburg din Virginia, ca o avertizare brutală a celor care aspirau la statutul de pirat. După ce carnea a putrezit, cineva a decis să facă un lucru logic :), să bea lichide din craniul piratului. A fost placat cu argint şi din el s-a băut punci timp de peste un secol. Probabil că o astfel de carafă ar avea mare succes în cafenelele din Dorobanţi.
Aventurile penisului lui Rasputin
Povestea dubioasă a mădularului lui Rasputin s-a desfăşurat în următorul fel: după moartea sa, menajera familiei regale a tăiat penisul călugărului, din motive neelucidate încă, şi i l-a dat lui Marie, fiica de 17 ani a lui Rasputin. Ei bine, dacă majoritatea fetelor nu ar aprecia primirea unui astfel de cadou, Marie a fost extrem de încântată, drept urmare l-a împachetat în ziare şi l-a dus la Paris, unde a fost ţinut în gheaţă şi venerat de adepţii lui Rasputin. În cele din urmă, în 1994, organul de nu mai puţin de 30 de centimetri a fost vândut la o licitaţie publică, la Londra, pentru suma de 640 de dolari. Noi nu putem să ne dăm seama dacă a fost sau nu un preţ bun.
Necropantalonii, mereu la modă
De la Crocşii purtaţi cu şosetă nu v-aţi mai oripilat aşa în mod cert! Perechea de necropantaloni este un artifact islandez mistic confecţionat, evident, din piele de om. Ce piele, vă întrebaţi? Da, inclusiv aceea la care vă gândiţi, pentru că la confecţionarea lor s-au folosit şi organele genitale masculine. Cu toate astea, dacă vreţi să vă croiţi şi să purtaţi aşa ceva, să nu uitaţi că aveţi nevoie de permisiunea posesorului înainte de a face yoga în necropantaloni.
C.M.P.
Citeşte şi: