Cercetătorii au dat verdictul. Mâncată la micul dejun, îngheţata ne face mai inteligenţi
Publicat pe 24.11.2016 la 08:16 Actualizat pe 24.11.2016 la 08:19
Îngheţata este un preparat pe care îl mâncăm de obicei după masă, în zilele toride de vară şi cu care ne delectăm papilele gustative. Dacă până acum o consumam doar pentru gustul bun pe care aceasta îl are, cercetătorii au descoprit că faimosul desert are şi o altă întrebuinţare.
Îngheţata este un preparat pe care îl mâncăm de obicei după masă, în zilele toride de vară şi cu care ne delectăm papilele gustative. Dacă până acum o consumam doar pentru gustul bun pe care aceasta îl are, cercetătorii au descoprit că faimosul desert are şi o altă întrebuinţare.
Dacă te-ai trezit târziu în această dimineaţă şi nu mai ai timp să prepari micul dejun, nu te panica. Cu siguranţă ai pe undeva prin congelator o cutie rătăcită cu îngheţată. Chiar dacă nu ţi se pare cel mai inspirat mic dejun, cercetătorii au descoperit că mâncată dimineaţa, îngheţata are efecte benefice asupra inteligenţei, potrivit metro.co.uk.
Yoshihiko Koga, profesor la Universitatea Kyorin din Tokyo este de părere că oamenii care consumă îngheţată la micul dejun sunt într-o formă mult mai bună, iar performanţele lor intelectuale sunt mult mai mari. Au fost făcute mai multe teste, în care oamenii erau puşi să mănânce îngheţată imediat dupe ce se trezeau, după care erau solicitaţi să rezolve câteva exerciţii pe calculator. Potrivit rezultatelor, persoanele care au consumat îngheţata au avut timpi de reacție mai rapizi și o mai bună capacitate de procesare a informaţiilor.
B.H.