Cheesecake japonez! Desertul cu care îi vei surprinde chiar şi pe cei mai mofturoşi
Publicat pe 21.06.2017 la 15:10 Actualizat pe 21.06.2017 la 15:16
Dacă vrei să-ţi delectezi familia, prietenii sau musafirii cu un desert cu totul şi cu totul special, ei bine, cheesecake-ul japonez e alegerea perfectă. Aşa cum îi spune şi numele prăjitura cu brânză pufoasă ca bumbacul te va face să te simţi răsfăţat ca-n basmele cu prinţi şi prinţese.
![Cheesecake japonez! Desertul cu care îi vei surprinde chiar şi pe cei mai mofturoşi](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2017%2F6%2F21%2F137084%2Fcel-ma-bun-cheesecake-japonez-cu-bumbacspynews1.jpg&w=1200)
Sursa foto: amirahwaznahku.blogspot.ro
Dacă vrei să-ţi delectezi familia, prietenii sau musafirii cu un desert cu totul şi cu totul special, ei bine, cheesecake-ul japonez e alegerea perfectă. Aşa cum îi spune şi numele prăjitura cu brânză pufoasă ca bumbacul te va face să te simţi răsfăţat ca-n basmele cu prinţi şi prinţese.
Ca să prepari cheesecake-ul japonez ai nevoie de următoarele ingrediente:
265 ml lapte cremos sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi
85 g unt
250g cremă de brânză (la temperatura camerei)
40 g de făină simplă
35g făină de porumb
7 gălbenușuri de ou (ouă mari)
2 lingurițe de aromă de vanilie
7 albușuri de ou (ouă mari)
3/4 lingurițe de cremă de tartar
125g de zahăr
Cum se pregăteşte:
Unge cu unt tava şi tapetează-o cu hârtie de copt. Ai grijă ca marginile hârtiei să depăşească 1 cm marginile tăvii şi încinge cuptorul la 180°C.
Acum să trecem la preparatele gustosului deșert! Fierbe laptele împreună cu untul la căldură medie, după care adaugă făina simplă şi făina de porumb şi se amestecă bine. La final, se pun gălbenuşurile de ouă şi aroma de vanilie şi se mixează amestecul de cremă de brânză până se îngroșă , iar după aceea se transferă în castron mare, unde se lasă să se răcească, potrivit amirahwaznahku.blogspot.ro.
Într-un alt bol se amestecă albuşurile de ou, crema de tartar şi zahărul până se face o compoziţie mai solidă. Foloseşte o spatulă de cauciuc ca să împarţi albușurile de ou în două pentru amestecul de cremă de brânză schimbat. Ulterior, se toarnă amestecul de cremă de brânză în tava de copt. Se coace la aburul de 150 de grade timp de aproape o oră şi 15 minute. Şi lasă-l în cuptor până când capătă o faţă aurie.
Cheesecake-ul se răceşte la temperatura camerei. Desertul japonez se va micșora pe măsură ce se va răci.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
D.D.