Cicolata era considerat un aliment controversat în sarcină. Ce au descoperit cercetătorii

Ciocolata / foto: Hepta

Dacă nici acum nu e un motiv bun să consumi ciocolată, medicii au făcut un anunț care va bucura milioane de femei din întreaga lume.

Consumul zilnic de ciocolată de către femeile însărcinate are un efect pozitiv asupra placentei. Specialiștii susțin că dacă mânânci ciocolată în timpul sarcinii, fetusul se va dezvolta normal, iar circulația sângelui va fi îmbunătățită.

Cercetătorii au prezentat pentru Societatea de Medicină Materno-Fetală o cercetare care prezintă dacă falvonoidele din ciocolată ar putea reduce preeclampsia, o problemă serioasă cu care se confruntă viitoarele mame și fetusul.

Preeclamsia este o afecțiune asociată cu sarcina și care se cracterizează prin creșterea rapidă a tensiunii mamei. Hipertensiunea este o complicație întâlnită la peste 10% din sarcinile din lume.

Preeclamsia se poate depista prin valorile anormale de proteine în urină. Nedepistată, sarcina se poate pierde în 3 zile. Preeclamsia duce la nașterea prematură a bebelușilor, iar uneori, aceștia nu supraviețuiesc. Cele câteva săptămâni în plus în uter ajută la maturizarea lor și la evitarea complicațiilor.

129 de femei care erau însărcinate între 11 și 14 săptămâni au fost împărțite în două serii, iar una dintre serii a consumat 30 de grame de ciocolată pe zi, timp de 12 săptămâni.

Medicii au descoperit că nu există o diferență majoră între femeile care au consumat ciocolată și cele care nu, iar tensiunea lor a fost în limite normale.

Ambele grupuri au arătat o îmbunătățire a circulației sângelui, diferită de restul populației, informează abc.net.au. 

Studiul a arătat că ciocolata ar putea avea un impact pozitiv asupra placentei și a creșterii fetale și că efectele ciocolatei nu sunt exclusive datorită conținutului de favonoidelor.

V.M

Citește și:


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro