Cinci plante care absorb umiditatea din aer. Își fac treaba mai bine ca orice dezumidificator
Publicat pe 14.02.2016 la 19:12 Actualizat pe 14.02.2016 la 19:46
Iarna este anotimpul prielnic pentru umiditatea crescută din locuințe, iar acest fapt nu este unul sănătos pentru locuință și pentru membrii ei.
Iarna este anotimpul prielnic pentru umiditatea crescută din locuințe, iar acest fapt nu este unul sănătos pentru locuință și pentru membrii ei.
Dezumidficatoarele sunt cea mai la îndemână soluție pentru cei care vor o casă lipsită de mucegai și uscată, însă nu este singura metodă de a respira sănătos.
Cinci plante ajută la absorbirea umidității din cameră, așa că trebuie să le procurați și să aveți mare grijă de ele.
Tillandsia, cunoscută și sub denumirea de plantă de aer este una dintre opțiuni. Ceea ce este particular acestei plante este că ea nu are nevoie de pământ pentru a crește, ea găsindu-și toate substanțele nutritive, inclusiv apa, în atmosferă, de aici și capacitatea sa ridicată de a absorbi umiditatea. Crește foarte bine în globuri sau recipiente din sticlă bine aerisite astfel încât planta să aibă acces la resursele vitale.
Și Liliacul păcii este la fel benefică pentru casă. Pe lângă faptul că rezistă foarte bine la întuneric, purifică și aerul din încăpere. Veți avea în casă un parfum plăcut de la floare, dar și un aer curat.
Iedera englezească este o plantă cu frunziș bogat, puțin pretențioasă, care, la fel ca cele menționate mai sus, absoarbe toxinele din atmosferă, precum formaldehida, și, odată cu ele, și vaporii de apă.
Feriga de Boston este cea mai bună armă naturală în lupta împotriva mucegaiului, purificând în egală măsură aerul de toxine.
Cu același rol decorativ deloc de neglijat vine și palmierul bambus, o alegere ideală pentru o plantă de ghiveci. Pentru că este originar din zonele tropicale, această planta este expertă în absorbția umidității cu ajutorul frunzelor. Țineți-o într-o zonă cu luminozitate redusă, în caz contrar se poate dezvolta mult prea mult pentru interiorul unei locuințe, informează casepractice.ro.
V.M
Citește și: