Cine sunt musulmanii care s-au aliat cu Putin! Mesaj înfiorător: ”Turcia va plăti scump!”
Publicat pe 24.11.2015 la 21:55 Actualizat pe 24.11.2015 la 22:19
Întreaga lume stă pe un butoi de pulbere, iar musulmanii sunt dispuși să declare război... musulmanilor! Motivul: avionul rusesc doborât de turci!
Întreaga lume stă pe un butoi de pulbere, iar musulmanii sunt dispuși să declare război... musulmanilor! Motivul: avionul rusesc doborât de turci!
Reporterii SPYNEWS au descoperit că cel mai loial musulman al lui Putin a declarat, fără ocolișuri, război Turciei. Este vorba despre Ramzan Kadîrov, liderul Republicii Cecene, care, într-un mesaj postat în spațiul virtual, a declarat că este alături de Vladimir Putin și că toți cecenii ”așteaptă doar un ordin” de la acesta pentru ”a face dreptate”. Și, ca să fie mai direct, Ramzan Kadîrov (foto jos) a explicat că ”Turcia va plăti scump, în foarte scurt timp”, pentru că l-a supărat pe Putin doborând un avion rusesc.
Cine este Kadîrov
Conform Wikipedia, Ramzan Kadîrov este cel mai bogat și mai influent om din Republica Cecenă, având controlul unei miliții private din care fac parte așa-numiții kadârovțî. Această miliție care a servit ca forță de securitate privată a lui Ahmad Kadîrov (tatăl lui Ramzan) a fost acuzată de Human Rights Watch de răpiri și chiar asasinate la comandă. Pe 12 mai 2000, persoane necunoscute organizează un atentat. În apropierea automobilului în care se afla Ramzan Kadîrov se produce o explozie, acesta alegându-se cu răni ușoare. Învinuit de organizarea tentativei de omor este Aslan Maskhadov, unul dintre liderii mișcării de obținere a independenței.
Un alt atentat are loc pe 16 ianuarie 2001.Teroriștii pun o bombă în rețeaua de canalizare de sub autostrada federală "Caucaz" pe unde urma să treacă Ramzan Kadîrov. Kadîrov și persoanele care îl însoțeau se aleg și de această dată cu răni ușoare. Pe 30 septembrie 2002, persoane necunoscute deschid focul asupra mașinii în care se afla Kadîrov. În urma atentatului, unul dintre subalternii săi este rănit. Pe 27 iulie 2003, în districtul Kurcialoevski este organizat un alt atentat. Atentatorul sinucigaș și o localnică își pierd viața în urma exploziei.
Începând cu anul 2000, Ramzan Kadîrov devine tot mai influent. Acesta devine membru, apoi șef al miliției speciale care se ocupa de siguranța persoanelor din conducerea Republicii Cecenia. Acesta participă la operațiuni speciale și este responsabil de negocierile cu separatiștii, pe care încearcă să-i convingă să treacă de partea guvernării pro-ruse. După alegerea tatălui său în calitate de președinte al republicii în 2003, Ramzan conduce grupul responsabil de asigurarea securității șefului statului. În 2003-2004 Ramzan Kadîrov deține funcția de locțiitor al prim-ministrului Ceceniei. Pe 13 mai 2004, la câteva zile după asasinarea lui Ahmad Kadîrov, în cadrul reuniunii comune a Consiliului de Stat și a Guvernului Ceceniei a fost semnată o declarație adresată lui Vladimir Putin în care i se cerea susținerea candidaturii lui Ramzan Kadîrov în alegerile prezidențiale și luarea tuturor măsurilor necesare, pentru a elimina obstacolele apărute în calea înregistrării acestuia. După asasinarea lui Ahmad Kadîrov (9 mai 2004) pe stadionul de fotbal din capitala cecenă, Groznîi, fiul acestuia, neavând 30 de ani, nu poate candida la alegerile prezidențiale.
Imediat după atentat președintele rus, Vladimir Putin, îl primește la Kremlin pe Kadîrov fiul și îl asigură că îi va oferi toată susținerea de care are nevoie. La un an de la atentat, Serghei Abramov, prim-ministrul Ceceniei, este grav rănit după ce este implicat într-un accident rutier. În consecință, președintele Alu Alhanov îl numește pe Ramzan Kadîrov prim-ministru interimar. În anul 2006, Kadîrov fiul devine secretar al filialei regionale a partidului "Rusia Unită". În același an, Abramov își dă demisia, iar Ramzan preia funcția de prim-ministru. Iar acum este președinte.
Putin a lansat un mesaj dur
"Doborârea avionului rus este o lovitură aplicată pe la spate", a declarat Vladimir Putin, aflat în vizită în Iran. "Incidentul va avea consecinţe grave asupra relaţiilor dintre Rusia şi Turcia", a adăugat Putin, conform Reuters. Avioane militare turce au doborât, marţi dimineaţă, o aeronavă de vânătoare rusă, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc. Moscova respinge acuzaţiile. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar au fost omorâţi de insurgenţi sau de terorişti, în Siria. Doborârea avionului militar rus de către Turcia reprezintă "o crimă" comisă de "complici ai teroriştilor", a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, avertizând că Rusia nu va tolera astfel de atacuri, informează Itar-Tass. Putin a subliniat că, din informaţiile pe care le are, avionul rus doborât de Turcia era în spaţiul aerian sirian, în zona Lattakia. "Dar, oricum, piloţii noştri şi avionul nu reprezentau nicio ameninţare la adresa Turciei. Acest lucru era evident. Participau la operaţiuni împotriva reţelei teroriste Stat Islamic", a afirmat Putin după întrevederea cu regele Abdallah al Iordaniei. "Pierderea de astăzi reprezintă o lovitură aplicată în spate de către complici ai teroriştilor, iar Rusia nu va tolera acest lucru", a avertizat Putin, referindu-se la atitudinea Turciei. "Rusia a considerat Turcia întotdeauna un prieten, nu doar un vecin. Nu am idee de ce a trebuit să se întâmple ce s-a întâmplat acum, dar în orice caz relaţiile nu mai sunt aceleaşi", a insistat liderul rus.
Citeste si: