Sărbătoare pe 14 martie. Spune rugăciunea pentru sănătate şi spor în casă

Sfântul Benedict © Captură Video

În data de 14 martie, Biserica Ortodoxă îl pomeneşte pe Sfântul Benedict de Nursia. Sărbătoarea a căzut, anul acesta, în perioada Postului Mare. Prin urmare, în această zi se va posti.

Cei care se vor ruga în această zi vor avea parte de ajutorul Sfântului Benedict de Nursia . Ei vor primi sănătate şi ajutor în îndeplinirea celor folositoare pentru sine şi pentru cei din jur. 

Rugăciunea Sfântului Benedict de Nursia este foarte simplă şi uşor de memorat. Rostind rugăciunea, creştinul primeşte ajutorul sfântului:  

O, Sfinte al lui Dumnezeu şi făcătorule de minuni Benedicte, cine va putea cu adevărat să spună ostenelile tale cele din toată viaţa ta? De aceea mai mult te-ai sârguit de a ascunde isprăvile cele duhovniceşti decât a le arăta.

Ai urât slava lumii şi ai fugit de dânsa până ce Dumnezeu a binevoit a te descoperi şi la vreme a te pune în sfeşnicul Bisericii Sale spre folosul monahilor şi al tuturor creştinilor. Cu multe daruri de la Dumnezeu ai fost împodobit şi ca un soare duhovnicesc în lume ai strălucit.

Te-ai arătat desăvârşit în lucrarea tuturor faptelor bune şi prin pilda vieţii, mai mult decât prin vorbe, pe ucenicii tăi la calea mântuirii i-ai povăţuit. Tu, pe Dumnezeu din toată inima L-ai iubit şi, crucea ostenelilor şi a răbdării o ai dus până la sfârşit.

Aceasta înţelegând, noi nevrednicii, despre sfânta ta viaţă şi crezând că mare îndrăzneală ai către Prea Bunul Dumnezeu, venim cu rugăminte către tine, să te rogi, ca prin mila Domnului şi prin sfintele tale rugăciuni, să dobândim milă şi iertare în toată viaţa noastră, în vremea sfârşitului şi în ziua judecăţii de apoi. Amin - se arată în rugăciunea închinată Sfântului Benedict de Nursia.

Sfântul Benedict de Nursia s-a născut într-o familie ilustră a Romei. El s-a format ca personalitate duhovnicească încă din copilărie. La anii maturităţii, el s-a restras într-o viață solitară la Sublacus. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro