Cod roşu şi portocaliu de inundaţii pentru mai multe zone din ţară! Informarea meteo de ploi este încă valabilă

Fotografie simbol © Hepta

Hidrologii şi meteorologii nu au veşti bune! A fost emis cod roşu şi portocaliu de inundaţii, iar în acelaşi timp este în continuare valabilă avertizarea meteo de ploi pentru mai multe zone din ţară.

Cod roşu de inundaţii valabil până la ora 00:00: Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi a topirii zăpezilor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri  în bazinele hidrografice Homorodul Mic și Homorodul Mare, judeţele Harghita și Braşov.

Cod portocaliu de inundaţii valabil până mâine la ora 10:00: Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri pe afluenții mici ai Oltului aferenți sectorului amonte Acumulare Voila, judeţele Harghita, Covasna și Brașov. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Cormoș, Homorodul Mic și Homorodul Mare.

INFORMARE METEO până miercuri, ora 8:00: În intervalul menționat temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30...35 l/mp.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro