Combinaţia perfectă! Chifteluţe cu parmezan
Publicat pe 01.06.2017 la 09:59 Actualizat pe 01.06.2017 la 10:50
Chifteluţe cu parmezan, un preparat gustos care îţi lasă gura apă. Dacă vrei să găteşti ceva inedit acestă reţetă este soluţia perfectă.
Chifteluţe cu parmezan, un preparat gustos care îţi lasă gura apă. Dacă vrei să găteşti ceva inedit acestă reţetă este soluţia perfectă.
INGREDIENTE:
- 450 de grame de carne de porc;
- 450 de grame de carne de vită;
- 450 de grame de carne viţel;
- Şase căţei de usturoi;
- O cană de pesmet;
- 1/2 cană de lapte;
- 1/2 ceaşcă de brânză Asiago;
- 1/2 ceaşcă de parmezan;
- pătrunjel proaspăt;
- Două ouă;
- 1-2 borcane de sos de marinadă;
- 1 1/2 ceşti de mozzarella;
- 1/2 linguriţă de condimente italiene;
- sare şi piper;
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200 de grade. Tapetaţi o tigaie cu foaie de copt şi lasaţi-o deoparte. Se amestecă, cu mâna, carnea, usturoiul, brânza Asiago, pesmetul, laptele, ouăle, şi piperul, pănă ce acestea se combină perfect. Apoi, din amestecul obţinut se formează chifteluţe. Se aşează chifteluţe în tavă şi se pulverizează su spray-ul de gătit. Se introduc la cuptor şi se gătesc timp de 20 de minute. După ce acestea sunt gata se scot pe o farfurie şi se îndepărtează foaia de copt din tigaie. Se toarnă 1/2 sos de marinadă şi se aşează chifteluţe într-un singur strat. Apoi se toarnă şi restul de sos de marinadă, iar peste se pun brânzeturile. Se puverizează cu spray-ul de gătit, iar apoi adăugaţi condimentele. Se acoperă tigaia cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor timp de 20 de minute. La final se presară deasupra busuioc proaspăt. Se servesc imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.