Constructorii Catedralei Mântuirii Neamului, ţepuiţi de Patriarhie!
Publicat pe 05.01.2017 la 23:59 Actualizat pe 05.01.2017 la 23:41
"Ochiul dracului" a devenit motiv de scandal între Patriarhia Română şi firma care construieşte Catedrala Mântuirii Neamului!
"Ochiul dracului" a devenit motiv de scandal între Patriarhia Română şi firma care construieşte Catedrala Mântuirii Neamului!
Compania care construieşte lăcaşul sfânt menit să vindece sufletele păcătoşilor de pe plaiuri mioritice a dat în judecată, recent, Patriarhia Română, acuzând-o că a "uitat" să-şi achite datoriile. Conform portalului instanţelor de judecată, alături de Patriarhie a fost chemată la bară şi o instituţie bancară. Dosarul a fost deschis în urmă cu doar câteva zile, iar primul termen al procesului nu a fost încă stabilit.
Acuzată că toacă zeci de milioane pentru catedrală, în loc să fie ridicate şcoli sau spitale, Biserica Ortodoxă Română explica, în urmă cu ceva timp, că lăcaşul de cult va vindeca sufletele enoriaşilor. "Noua Catedrală patriarhală nu poate fi pusă în concurență sau opoziție cu școlile și spitalele din România, așa cum fac cei ostili construirii ei, deoarece ea este complementară acestora. Școlile publice din România sunt concurate și completate de multe școli particulare, apărute după 1990, așa cum spitalele și alte unități medicale de stat sunt concurate și completate de centre medicale private. În schimb, Catedrala Mântuirii Neamului nu poate fi înlocuită de una privată, deoarece Catedrala este un simbol al unei mari comunități în rugăciune, al unui oraș întreg, al unei provincii și al unui popor. Biserica este singura școală care nu se finalizează cu examenul de bacalureat sau cu studiile de doctorat, ci rămâne permanent o școală spirituală pentru toată viața, care îndrumă oamenii să caute viața cerească veșnică, încă din timpul vieții lor pământești. În plus, ea este singurul spital care vindecă pe om de păcate prin iertare și prin cultivarea virtuților spre a dobândi sănătate sufletească și iubire curată pentru armonia în familie și societate. Așadar, Biserica este școală spirituală și spital duhovnicesc, complementară tuturor școlilor și spitalelor publice. De aceea, la solicitarea Bisericii, în școlile publice se predă și religia, care educă pe copii și tineri în spiritul valorilor perene și eterne, completând astfel disciplinele științifice, iar în spitale sunt prezenți preoți de caritate care ajută și completează practica medicală științifică, întrucât omul este nu numai trup, ci și suflet", menţiona Patriarhia, pe site-ul oficial.