Coronavirus. Lista politicienilor infectați cu noul virus

Coronavirus. Lista politicienilor infectați cu noul virus © pixabay

La nivel înalt, mai mulți demnitari au fost depistați pozitiv cu noul virus care a îngrozit planeta.

Printre politicienii afectați se numără Ministrul Sănătății Mintale din Marea Britanie, Nadine Dorres. El a fost testat pozitiv, după ce a participat la o recepție alături de premierul Borris Johnson, dar a și interacționat cu sute de persoane în Parlamentul londonez.

Pentru premierul Marii Britanii nu s-a pus problema unei testări pentru coronavirus, deoarece nu a prezentat simptome specifice, însă a dorit să își arate susținerea cu privire la cazul colegului său.

"Îi urez ministrului Sănătății Mintale recuperare rapidă", a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Politicienii diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus

Dacă se credea că este vorba despre un caz izolat, ei bine, se pare că virusul nu ține cont de statutul social. Astfel că și Ministrul Culturii din Franța, Franck Riester a fost și el infectat, fiind în autoizolare în momentul de față.

Nu este singurul parlamentar francez bolnav, alți cinci colegi ai săi sunt internați, unul dintre ei fiind la Reanimare.

Și policienii italieni au de furcă de pe urma coronavirusului. Președintele regiunii Piemont, Alberto Cirio, a fost depistat pozitiv.

De la începutul epidemiei, în Iran au murit opt demnitari, printre care o deputată de 55 de ani, dar și un viceministru de Externe, în vârstă de 67 de ani.

Vergil Ghițac, primul politician cu coronavirus din România

Nici țara noastră nu a fost ferită de acest virus periculos. Primul politician care a fost depistat pozitiv cu noul COVID-19 este parlamentarul Vergil Chițac, membru al PNL.

După intrarea în contact cu acesta, atât premierul Ludovic Orban, cât și mai mulți deminitari, s-au autoizolat, însă testele efectuate au ieșit negative.

Totuși, alți trei membri ai aceleiași grupări politice au contractat virusul, deși toți susțin că nu au intrat în contact cu parlamentarul Chițac.

Fosta propunere pentru Ministerul de Finanțe, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, dar și administratorul public Adrian David Nicolae, sunt politicienii români care au virusul. Toți trei se află în momentul de față în izolare la domiciliu și sunt atent monitorizați de către cadrele medicale.

Mircea Baniaș, al doilea parlamentar cu coronavirus

Deputatul PNL de Constanța a fost și el descoperit cu coronavirus, astfel că a fost pornită o anchetă epidemiologică pentru a se descoperi contacții săi.

Totuși, deputatul a declarat că nu a luat contact cu nimeni infectat, nu a participat la intrunirile la care a luat parte și colegul său, Vergil Chițac, și nici nu a fost în vreo zonă de risc, astfel că nu se cunoaște proveniența contractării virusului de către politician.

Rezultatele testelor au fost făcute publice astăzi, după ce i-au fost recoltate probe sâmbătă, la Palatul Parlamentului, fiind singura persoană a cărei test a rezultat pozitiv.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro