"Cred în Condrat"! Botezatu nu-şi lasă asistentul la greu
Publicat pe 21.01.2014 la 23:59 Actualizat pe 22.01.2014 la 00:00
Creatorul de modă Cătălin Botezatu a fost citat ieri, ca martor, în dosarul tablourilor furate de la muzeul din Rotterdam.
Creatorul de modă Cătălin Botezatu a fost citat ieri, ca martor, în dosarul tablourilor furate de la muzeul din Rotterdam.
Bote nu a putut fi însă audiat întrucât în sala de judecată nu a fost prezent avocatul unuia dintre inculpaţi, respectiv Cătălin Dancu, şi nici nu a avut un înlocuitor. În urma acestui fapt, instanţa a dispus să acorde un nou termen. "Am fost citat ca şi martor, pentru că am dat o declaraţie de bunăvoie şi nesilit de nimeni în momentul în care a început această anchetă pentru că unul dintre cei implicaţi în acest proces a lucrat pentru mine, înainte de acest eveniment (Petre Condrat - n.r.). M-am simţit dator să nu mă dezic de el pentru că până una alta există prezumţia de nevinovăţie, şi chiar dacă nu ar exista în cazul celorlalţi, în el chiar cred şi ştiu exact cum s-au derulat lucrurile", a spus Botezatu, înainte de începerea şedinţei de judecată. El a mai precizat că nu i s-a propus niciodată să cumpere tablourile din Olanda.
A încercat să vândă tablourile
Petre Condrat este considerat complice în dosarul tablourilor furate. El a fost trimis în judecată pentru tăinuire, fiind acuzat că a înlesnit inculpaţilor valorificarea a două dintre operele de artă, "cunoscând că acestea provin din săvârşirea unei infracţiuni", au precizat procurorii.
De la muzeul din Rotterdam au fost furate atunci tablourile "Tete d´Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.