Criminalul care a atacat-o pe Raluca Macovei, în pragul disperării! Mama asasinului rupe tăcerea!

+5 click pentru
galerie

Condamnat la închisoare pe viaţă, criminalul care a atacat-o pe Raluca Macovei, în propria casă, trece prin momente grele, în puşcărie.

Mama asasinului Vasile Miron, Elena, a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că fiul ei nu are viaţă uşoară în puşcărie. Chiar dacă odrasla ei a ucis o fată de 16 ani şi un băieţel de 10 ani, femeia nu poate să îşi abandoneze copilaşul de 44 de ani după gratii. "Mă duc regulat la el, la vizită. Îi duc şi eu ce pot. A cerut nişte cărţi, însă gardienii nu m-au lăsat să i le dau. Nu m-au lăsat să îi dau nici lenjeria de pat pe care o dusesem, pe motiv că nu este albă. Fiul meu spune că nu l–a ucis pe băieţelul acela şi că l-au condamnat, deşi era nevinovat. Îi este foarte greu", a mărturisit femeia, pentru SPYNEWS.

Ţepuită cu 5.600 de lei

De parcă nu era suficient că din pensia ei îi duce pachet fiului criminal, femeia a căzut victima unei escroace. "Am împrunutat unei femei, o anume Cecilia Stoian, suma de 5.600 de lei. Lucra la o agenţie imobiliară şi mi-a promis că mă ajută să vând un teren moştenit. După ce i-am dat banii, nu am mai văzut-o şi nu mi-a mai răspuns la telefon", a mai povestit mama lui Vasile Miron.

A decapitat o fată, fiindcă nu a putut să o violeze

În seara de Crăciun a anului 2003, a atacat-o pe Rozalia Dincă (17 ani), nepoata lui Cristian Mitrache, zis Sadoveanu, unul dintre liderii puternicului clan ţigănesc al "Belgienilor". Fata a dispărut fără urmă, aşa că tatăl tinerei, Ioan Dincă, membru al clanului "Belgienilor", a anunţat Poliţia din localitate că fiica sa, care plecase la colindat în seara zilei de 25 decembrie, nu s-a mai întors acasă. Fata fusese ucisă de Miron, după o tentativă de viol. În încercarea de a scăpa de cadavru, Vasile Miron a decapitat-o pe fată şi a aruncat trupul în haznaua din curtea casei în care locuia. Vasile Miron a fost prins după câteva zile, de poterele ţigăneşti, care îl căutau prin oraş, să îl omoare. A scăpat ca prin minune din mâinile interlopilor. Salvat de poliţie, a recunoscut fapta. Condamnat definitiv, în 2004, la 15 ani de puşcărie, Vasile Miron a fost eliberat în 2014.

Iertat de Raluca Macovei, a mai comis o crimă

La o lună după ce a fost eliberat din puşcărie, în noaptea de 8 noiembrie 2014, în jurul orei 02:30, Raluca Macovei s-a trezit cu un hoţ în casă şi a chemat de urgenţă poliţia. "A intrat în casă şi l-am găsit în balcon, stătea în picioare. Am auzit un zgomot şi m-am dus să verific. Atunci când l-am văzut, m-am speriat şi am ieşit din casă, spre portar. Mie nu îmi place violenţa. Nici când au venit poliţiştii să-l ia nu am vrut să mă uit, să urmăresc scena. Mie nu îmi place violenţa, mi s-a rupt inima când l-am văzut în cătuşe", spunea Raluca Macovei. "Hoţul" era chiar Vasile Miron.

Graţie Ralucăi Macovei, care şi-a retras plângerea, Miron a plecat în judeţul Iaşi. În 2014, după teribilul scandal, mama lui Vasile Miron declara pentru SPYNEWS: "Băiatul meu a plecat la Iași. L-am dus eu la gară. Nu va mai face nimănui probleme aici”. Şi, într-adevăr, nu a mai comis nimic în Capitală. A omorât un băieţel de 10 ani, în judeţul Iaşi.

Conform ziaruldeiasi.ro, în declaraţia lui Vasile Miron, consemnată în rechizitoriu, acesta a spus că în după-amiaza zilei de 29 mai 2015, după ce a tras vin alături de alte două rude, a ieşit din curtea casei mătuşii sale şi a văzut că pe stradă se afla Ale­xandru Agape (10 ani) - victima sa -, alături de un alt co­pil. Alexandru i-ar fi spus uciga­şului că vrea să meargă cu el, iar pe drum copilul i-ar fi cerut telefonul mobil marca Blackberry, spunând că vrea să îl ţină în mână. "După ce am mai mers puţin Agape Alexandru a scăpat telefonul pe jos, sărindu-i carcasa din spate. Atunci eu l-am împins pe Agape Alexandru cu mâna, iar Agape Alexandru a alunecat pe lângă drum, pe unde era o denivelare, acesta a căzut după ce eu l-am împins, iar eu m-am aplecat să iau telefonul de jos, i-am asamblat carcasa şi bateria şi m-am întors spre el să văd ce face. L-am văzut pe Agape Alexandru că se ridicase în şezut şi îşi ţinea mâna la gât în partea stângă. M-am dus la el, l-am tras de mână şi am văzut că îi curgea sânge de la gât. M-am uitat să văd ce este pe acolo pe jos şi am văzut că în locul unde a căzut Aga­pe Alexandru erau mai multe fiare, fier-beton precum şi gunoaie. Agape Alexandru s-a lăsat pe spate, s-a întins pe jos cu faţa în sus şi nu mai mişca. Nu ştiam ce să fac, m-am panicat. Văzând acestea, l-am tras pe Agape Alexandru de umeri, câţiva metri, şi l-am pus într-un loc unde era vegetaţie, ca să nu fie văzut“, a declarat Vasile Miron.

Ulterior, Vasile Miron spune că s-a dus la birtul din sat, unde a băut bere, vin şi vodcă până spre dimineaţă. A doua sea­ră a luat mai multe pături şi o rolă cu bandă textilă şi s-a întors la locul unde ascunsese cadavrul. A înfăşurat trupul într-un sac şi în pătură, legând cu banda textilă de jur împrejur, după care l-a aruncat într-o râpă. Apoi a fugit din ţară, fiind capturat cu greu, în Germania.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro