Cu o singură legumă tratezi trei afecţiuni! Toate femeile trebuie să ştie asta
Publicat pe 19.05.2015 la 18:16 Actualizat pe 19.05.2015 la 18:15
În urma a 13 ani de cercetare s-a stabilit că arsenicul din gulie împiedică, indirect, manifestarea unor gene responsabile de apariţia cancerelor glandulare, conform obiectiv.info.
În urma a 13 ani de cercetare s-a stabilit că arsenicul din gulie împiedică, indirect, manifestarea unor gene responsabile de apariţia cancerelor glandulare, conform obiectiv.info.
Gulia te scapă de afecţiuni ca:
Bolile tiroidei şi cancerele endocrine
Studii recente au demonstrat că populaţiile din zone cu deficit alimentar în iod, care erau condamnate la boli tiroidiene, nu se mai îmbolnăvesc, datorită unui nou obicei, de a consuma aproape zilnic gulii. Cercetătorii biochimişti români au subliniat faptul că plantele precum gulia, scad cu 25% riscul la cancere ovariene şi cu 12% riscul la cancerul testicular şi de prostată.
Problemele renale
Gulia are un efect tonic asupra metabolismului rinichiului. Cercetările scot în evidenţă existenţa mai multor substanţe organice care reduc toxicitatea amoniacului asupra întregului ţesut renal. Cercetătorii au sesizat că aciditatea urinei este foarte crescută la femei în perioadă menstruaţiei, ceea ce conduce la îmbătrânirea renala. Un consum sporit de gulii remediază această stare de fapt, menţinând rinichiul tânăr.
Insomnie
Dr. Laurel B. Vincent de la New School of Social Science (New York) a constatat că simpla fiertură de gulii cu zahăr are un efect extrem de liniştitor asupra maimuţelor Rhesus, incapabile de acomodare în condiţii de captivitate. Extinzând studiile, acesta a demonstrat în ianuarie 2005 că 80% dintre femeile care suferă de insomnie din cauza unor nevroze atipice pot avea un somn foarte profund în urmă unei cure de numai 18 zile cu gulii de toamnă.
Gulia este o legumă cu o aroma dulce și delicată, între ridiche și varză, cu un conținut bogat în vitamina C și potasiu. Deși pare a fi o rădăcinoasă care crește în pământ, gulia de fapt se dezvoltă la suprafața solului.
Sursă foto obiectiv.info
Citeşte şi
Trebuie să ştii asta! Cum slăbești stând în pat
Nu îţi strică să ştii asta! Iată care sunt alimentele pe care le poţi consuma şi după ce au expirat
E.V