Cum a aflat Monica Pop că are din nou cancer: "Nu mi-a spus, dar eu mă aşteptam"

+2 click pentru
galerie

Monica Pop vorbeşte acum cu lux de amănunte despre cancer. Medicul vrea să transmită un mesaj pentru toţi oamenii care cred că această boală este incurabilă. Modul în care ea a aflat că boala a recidivat este de-a dreptul şocant.

Monica Pop s-a simţit rău şi a ajuns la spital. A fost operată de peritonită, iar acesta a fost startul. Au urmat analize care au scos la iveală faptul că boala a recidivat.

"Sunt foarte mulţi oameni care suferă de această boală severă. Un om din 4 face boala asta. Nu am descoperit-o eu. Am făcut peritonită, o afecţiune extrem de dureroasă. Atunci am mers la urgenţă. Am fost operată la paroscopic atunci, am crezut că nu e nimic rău. După o lună de zile am făcut analize. Într-o porţiune de 10 cm colonul era mult mai subţire. E foarte interesant. Am avut noroc. M-a operat un fost coleg de facultate. Nu mi-a spus. După câteva zile de la intervenţia chirurgicală, durerile erau foarte mari. Mă pregăteam să fie aşa, eu aşa am crezut. Am văzut asta, am zis asta este. Am aflat diagnosticul din biletul de externare. Am făcut tratament, nu a fost foarte uşor, chimioterapia. Nu am lipsit de la spital nicio zi. Este un semnal pentru toţi bolnavii: nu staţi acasă. (...) Am hotărât să vobesc despre asta, nu e comod. Oamenii ascund. Este o boală care poate fi tratată. Dacă aş fi ascultat sfaturile. Fiica mea m-a trimis să fac ecografie, nu m-am dus. Durerile erau cam la 2-3 luni. Aveam crampe, dureri. Eu nu am mâncat niciodată gras, prăjit. Eu am crezut că am vreo gastrită. Nu am avut probleme după tratamentul de chimioterapie. (...) Toţi oamenii s-au comportat extraordinar cu mine.", a spus Monica Pop în cadrul emisiunii "Acces Direct".

"L-am întrebat pe doctor de ce nu mi-a spus. Eu eram de concepţie că nu trebuie să ştie pacientul până acum când am fost eu în situaţia asta. Doctorul mi-a zis că a vrut să discutăm pe larg, la sfârşit, când pleci. E foarte delicat momentul", a adăugat ea.

"Eu sunt o fire vulcanică, fiica îmi spunea să fiu mai liniştită, dar nu am cum. Fiica mea când a auzit, ea este foarte echilibrată, am văzut că i-au curs două lacrimi pe sub ochelari. Soţul meu a spus că nu crede, că nu are cum să fie adevărat, la cât bine am făcut eu în lumea asta. Chiar m-am întrebat de ce eu? Am zis că nu are niciun rost. Eu am un război cu divinitatea. Am copii suferind şi închizând ochii definitv", a mai spus medicul Monica Pop.

"Cel mai greu lucru de suportat e că nu aveam voie dulciuri, fructe şi legume. Toate trebuiau preparate sau fierte. Mă săturasem de compoturi. Mi-am propus acum să dau jos câteva kilograme", a declarat Monica Pop.

Monica Pop este un medic oftalmolog român, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din București. Este născută într-o familie de medici. Are funcția de Manager General al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

R.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro