Cum a ajuns salata de boeuf vedeta mesei de Revelion? Descoperă începuturile sale
Publicat pe 31.12.2017 la 16:15 Actualizat pe 31.12.2017 la 16:15
Am putea spune că salata de boeuf este vedeta incontestabilă a meselor românilor, în noaptea dintre ani. Și, cel mai probabil, ar fi perfect adevărat. Dar de unde a început această obsesie națională cu salata de boeuf?
Am putea spune că salata de boeuf este vedeta incontestabilă a meselor românilor, în noaptea dintre ani. Și, cel mai probabil, ar fi perfect adevărat. Dar de unde a început această obsesie națională cu salata de boeuf?
Principalul lucru de menționat este faptul că nu este o mâncare tradițională, un lucru care ar trebui să fie indicativ conform numelui.
Prima formă a salatei de boeuf a aparăut în 1860, atunci când un bucătar francez pe nume Lucien Olivier a deschis un restaurant numit Hermitage. Pe meniu, se afla și o anume salată denumită “vânat în maioneză”, vărul distant al salatei de boeuf. Rețeta conținea carne de vânat cu cartofi copți, trufe negre, castraveți murați și alte ingrediente care s-au schimbat în timp.
Apoi, prin anii 1930, un presupus ucenic al lui Olivier a readaptat rețeta, venind cu salata rusească (sau salata Stolichny) care a devenit adevărata bază pentru salata noastră de boeuf.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.