Cum alegi culoarea fațetelor dentare?
Publicat pe 20.03.2018 la 12:18 Actualizat pe 20.03.2018 la 12:19
Zâmbet perfect! Zâmbet de revistă . Un zâmbet sănătos și strălucitor că la Hollywood.
Astăzi, această solicitare venită din partea pacienților în clinicile de specialitate, deja nu mai reprezintă o provocare. Și asta datorită faptului că trendurile internaționale și nu numai, generează cerere și sub acest aspect.
Fațeta dentară din ceramică se numără printre cele mai moderne construcții estetice, realizate din materiale tolerabile din punct de vedere biologic. Acestea fac referire numai la suprafață exterioară a dintelui. Însă, de la bun început se pornește cu discuția nelipsită medic-pacient în care sunt analizate și verificate fiecare dintre solicitări. Dacă controlul amănunțit nu indică alte reparații anterior procedurii de fațetare, se poate trece la producția acestora într-un laborator, urmate bineînțeles, de cimentare. Procedura se întâmplă pe parcursul a două etape și foarte important de reținut este că aceste fațete nu se aplică în toate cazurile; deci asigurați-va că cereți toate detaliile și sunteți convins de montarea propriu zisă.
Când se recomandă această tehnică?
Datorită faptului că imită cu succes dinții reali, se poate afirmă că fațetele dentare sunt proteze dentare care acoperă parțial dintele, astfel procedura este mai puțin invazivă decât plasarea coroanei dentare. Și dacă de foarte multe ori, cererile care vizează fațetarea sunt de considerente estetice și sunt situate la un înalt nivel în ceea ce privește culoarea, perfecțiunea că aspect și aliniere exactă), iată că fațetele ceramice se mai aplică și în alte situații, cum ar fi: egalarea dinților scurți, în corectarea anomaliilor ușoare la nivelul dinților, în cazul distrofiilor dentare, și nu în ultimul rând în cazul dinți decupați (cu închiderea spațiului dintre ei).
Așadar, specialiștii utilizează fațete dentare ceramice pentru a repara, înfrumuseța dinții și pentru a le oferi o naturale și sănătoasă.
Dinții care au beneficiat de fațete ceramice au, de asemenea, numeroase avantaje: dintele se păstrează vital, în timp nu își schimbă culoarea datorită alimentelor și băuturilor care conțin coloranți naturali sau artificial, sunt ușor de igienizat, prezintă o retenție scăzută a plăcii bacteriene și asigura conturul și culoarea dinților, cu un risc minim de iritare a gingiilor.
Datorită compoziției lor, fațetele dentare ceramice permit luminii să tranziteze în același mod că și smalțul dentar. Acesta este motivul pentru care ele reprezintă o opțiune potrivită pentru reparațiile cosmetice, constând în înlocuirea smalțului din partea exterioară a dintelui.
Chiar dacă cei mai mulți dintre solicitanți își doresc că dinți lor să fie fie de un alb imaculat, zona de selecție fiind A1, rețineți că totul trebuie să păstreze în limite de echilibru. Mirajul media cu numeroase reviste și filmări, a adus în față zâmbetele impecabile; dar azi, trebuie să să țină cont de toate procesele prin care aspectul dinților se poate modifică, este doar de la un click distanță cu ajutorul programelor de editare.
Prin urmare, alegerea culorii fațetelor trebuie să se păstreze în limite naturale, oricât de mult ar fi cineva tentant să pluseze și să atragă toate privirile. Un zâmbet sănătos este mult mai important decât o culoare impecabilă, mai ales dacă natură nu ne-a înzestrat cu o culoare apropiată de alegerea ideală. Dar dacă totuși optați pentru această procedura, analizați cu atenție opțiunile și sfătuiți-va cu medicul stomatolog!