Iată cum arată singurul copil născut la Cernobil, după explozia din 1986! A fost hrănită cu lapte iradiat

Iată cum arată singurul copil născut la Cernobil, după explozia din 1986! A fost hrănită cu lapte iradiat

Mariyka, acum în vârstă de 19 ani, s-a născut în zona contaminată deoarece părinţii ei au refuzat să se mute. Tânăra este singurul copil născut în zona poluată din Cernobîl după cumplita explozie din 1986.

Aceasta a devenit cunoscută în urmă cu 19 ani, dar de atunci nu au mai apărut veşti despre ea. În prezent, este studentă, trăieşte în Kiev, capitala Ucrainei, unde şi lucrează. Mariyka a declarat pentru publicaţia Sunday Express; „Sunt bine, lucrez. Mă întreţin. Asta este”.

Când s-a născut, în 1999, autorităţile ucrainiene au încercat să ascundă „ruşinea” - copilul născut într-o familie de muncitori care locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl. Părinţii tinerei au refuzat să se mute deoarece autorităţile nu le-au oferit o casă alternativă. În schimb, au fost acuzaţi că îşi omoară fiica şi o abuzează. Se pare că a fost hrănită cu lapte provenit de la vaci care se hrăneau cu iarbă din zona iradiată. De-a lungul timpului, mama ei, Lydia Sovenko, a fost nevoită să se confrunte şi să nege foarte multe zvonuri legate de fiica ei.

Dacă oamenii cred că e mutant sau că are două capete, greşesc foarte mult. Este un copil absolut minunat şi sănătos din ceea ce putem observa noi”, a declarat mama tinerei într-un interviu.

Oamenii de aici cred că Mariyka este un simbol al renaşterii Cernobîlului, un semn de la Dumnezeu pe care îl interpretează drept o binecuvântare că trăiesc aici şi că viaţa revine în aceste locuri”, a povestit Lydia, în vârstă de 66 de ani.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro