Cum poţi să ai mărar proaspăt câteva luni fără să-l îngheţi sau să-l plantezi în ghiveci. E atât de simplu!
Publicat pe 21.06.2016 la 21:29 Actualizat pe 21.06.2016 la 21:42
E vară, deci, e şi sezonul salatelor de tot felul, iar uneori prepararea lor, poate fi o corvoadă. Asta dacă vrei să mănânci mereu legume proaspete. Totuşi, ce faci în cazul verdeţurilor, cum ar fi mărarul, care nu rezistă aşa de mult?
E vară, deci, e şi sezonul salatelor de tot felul, iar uneori prepararea lor, poate fi o corvoadă. Asta dacă vrei să mănânci mereu legume proaspete. Totuşi, ce faci în cazul verdeţurilor, cum ar fi mărarul, care nu rezistă aşa de mult?
Reţeta ca să ai mărar proaspăt câteva luni e mai uşoară decât ţi-ai imaginat!
După ce ai cumpărat mărarul de la piaţă, îl speli şi îl laşi să se usuce. Trebuie să fie uscat destul de bine, astfel încât să nu mai fie apă pe el. Iei un borcan sau două, depinde ce cât de mult mărar ai, care, desigur şi ele trebuie să fie uscate.
Apoi îndepărtezi tulpinile mai groase şi pui mărarul în borcane, pe care le păstrezi în frigider.Mărarul se păstrează proaspăt la fel ca în prima zi, chiar şi la două zile după ce a fost pus în borcan, potrivit carteabucatelor.ro.
BENEFICIILE MĂRARULUI
- crește pofta de mâncare;
- accelerează metabolismul și reglează activitatea sistemului digestiv;
- e folositor în caz de insomnie, meteorism, hipertonie, gastrită acidă, cistită și alte afecțiuni ale rinichilor, ameliorează durerile de cap și în general acționează benefic asupra activității inimii;
- este indicat pentru uz cosmetic: infuzia de mărar, utilizată sub formă de loțiune, înlătură roșeața și iritațiile din jurul ochilor;
- ajută la digestie și este indicat în caz de tuse puternică
Sursă foto: Hepta
D.D.