Cum să fierbi în mod corect fasolea! Ai procedat total greşit până acum
Publicat pe 05.10.2016 la 15:10 Actualizat pe 05.10.2016 la 15:17
Foarte multe persoane au procedat greşit până acum. Fasolea se pregăteşte într-un mod aparte! Îţi spunem mai jos ce trebuie să faci.
Foarte multe persoane au procedat greşit până acum. Fasolea se pregăteşte într-un mod aparte! Îţi spunem mai jos ce trebuie să faci.
În mod normal, atunci când decidem să gătim fasole, o lăsăm la înmuiat în apă călduță peste noapte. Totuși, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic să fie eliminat. Fasolea se înmoaie în apă foarte caldă (temperatura ideală este 60 grade Celsius), al cărei rol este acela de a reduce conținutul de acid fitic și, în consecință, de a crește absorbția mineralelor, conform antena3.ro.
Timpul de fierbere pentru fasolea uscată variază foarte mult: de la 45 minute la 2-3 ore. Acest timp depinde de mărimea şi soiul boabelor. Depinde şi de calitatea apei în care fierbeţi fasolea. Un mare impact îl are vechimea fasolei. O fasole uscată de 1 an va fierbe mai repede decât una de 3 ani. Ideal ar fi să folosiţi o fasole care să nu fie mai veche de 2 ani.
Când începeţi să gătiţi focul trebuie să fie cat mai mic la fierberea fasolei. Nu vă grăbiţi, nu daţi focul tare, pentru că nu veţi obţine nimic bun. La foc mare, boabele se lovesc unele de altele şi se sparg, fără ca interiorul să devină moale şi făinos.
R.P.