Cum să își detoxifiezi fiecare organ al corpului ca să scapi de oboseală
Publicat pe 10.12.2015 la 10:45 Actualizat pe 10.12.2015 la 11:04
Sărbătorile vin cu multe tentații care vor pica foarte greu la stomac și care te vor face să regreți că nu te-ai abținut de la sarmale și de la cârnați.
Sărbătorile vin cu multe tentații care vor pica foarte greu la stomac și care te vor face să regreți că nu te-ai abținut de la sarmale și de la cârnați.
Dacă ai observat deja că te simți moleșit și apatic, este cazul să iei măsuri urgente, înainte să devină o reală problemă și să se transforme într-o boală cronică.
Expunerea repetată la toxinele de mediu duce la restructurarea materialului genetic, provocând astfel numeroase îmbolnăviri. Nici proteinele consumate în exces nu sunt de ajutor. Proteinele în exces se scurg prin peretele intestinal permeabil, unde alertează sistemul imunitar, care le etichetează ca fiind corpi străini. Ori de câte ori când se petrece acest lucru, sistemul imunitar devine hiperactiv, generând inflamații, informează secretele.com.
Detoxifierea ficatului
Pentru eliminarea toxinelor, se recomandă să folosești rădăcină de brusture, rădăcina de păpădie, ceai de tulsi, armurariu, sfeclă, anghinare de Ierusalim, usturoi, curcuma sau curcumină, alimente fermentate, respectiv aplicații abdominale cu ulei de ricin. Din curele de detoxifiere a ficatului nu trebuie să lipsească niciodată ornitina. Iodul Lugol este, și el, eficient în reglarea metabolismului și detoxifierea ficatului.
Pentru detoxifierea colonului, ai nevoie de coacăze indiene sau triphala, precum și de clisme de cafea, care sunt foarte indicate.
Bea multă apă distilată, fără fluor, sau apă de aloe vera și ține un regim pe bază de plante organice, chefir din lapte de cocos, ghimbir, usturoi, fenicul, argilă bentonită sau cărbune activ pentru a capta și elimina mai ușor toxinele. Suplimentează regimul alimentar cu complexe de vitamina C și magneziu.
V.M