Cum să îţi ţii copilul departe de jocul "Balena Albastră"! Windows vine în ajutorul tău
Publicat pe 04.04.2017 la 16:10 Actualizat pe 04.04.2017 la 17:19
Chiar dacă oamenii au crezut la început că este vorba de o glumă proastă, jocul "Balena Albastră" devine din ce în ce mai serios, iar părinţii îşi fac griji pentru ceea ce ar putea face copiii lor.
Chiar dacă oamenii au crezut la început că este vorba de o glumă proastă, jocul "Balena Albastră" devine din ce în ce mai serios, iar părinţii îşi fac griji pentru ceea ce ar putea face copiii lor.
Este absolut normal să fie îngrijoraţi, dar în acelaşi timp ar trebui să ştie şi ce este de făcut pentru a preveni o tragedie. Îţi spunem mai jos câţiva paşi simpli pe care să îi urmezi pentru a-ţi ţine copilul la distanţă de informaţii cu privire la acest joc mortal în unele cazuri.
- Controlul parental rămâne o soluție viabilă pentru prevenirea situaţiilor tragicei. Acest tip de control se bazează pe comunicare. Fără comunicare, e greu să se ajungă și la alți pași preventivi în materie de securitate online. Trebuie să discuţi deschis cu copilul tău, iar el să aibă încredere să îţi spună absolut orice.
- Windows 10 vine în ajutorul tău. Microsoft Family Security este o unealtă ideală și gratuită de control parental. Trebuie să îi creezi copilului un cont special pe calculator, navigând în Settings și apoi în Accounts. Aici, selectează opțiunea Family & other people din partea stângă și în meniul nou, apasă pe Add a family member. Selectează opțiunea Add a child și selectează una dintre opțiunile relevante legate de email. Apoi, asigură-te că dezactivezi opțiunile pentru reclame care apar în ecranul următor. După ce activezi contul, poți configura diversele setări de control parental pentru acesta.După ce contul e activ, în fereastra din Family & other people vei descoperi că poți accesa pagina Manage family settings online. Aici poți naviga pentru a selecta toate opțiunile relevante dorințelor tale. Poți alege între ce ore are acces copilul la calculator în fiecare zi, dar poți seta și filtre cu site-uri blocate. Există și reversul medaliei, unde poți crea o listă doar cu site-uri ”aprobate” de tine, conform playtech.ro.
- Totodată, părinţii trebuie să fie atenţi la site-urile pe care copiii lor le accesează. Facebook solicită să ai cel puţin 13 ani pentru a-ţi face un cont, însă foarte mulţi copii trec un alt an al naşterii. Cei mici nu ar trebui lăsaţi să acceseze reţelele de socializare dacă nu au vârsta necesară.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.P.