Cum să nu pui niciun gram în perioada postului! Cele mai eficiente trucuri
Publicat pe 29.11.2014 la 22:15 Actualizat pe 29.11.2014 la 22:56
Este bine ştiut faptul că în perioada postului cele mai multe persoane au tendinţa de a se refugia în fel de fel de grăsimi nesănătoase şi produse de patiserie, nerecomandate pentru o o siluetă suplă.
Este bine ştiut faptul că în perioada postului cele mai multe persoane au tendinţa de a se refugia în fel de fel de grăsimi nesănătoase şi produse de patiserie, nerecomandate pentru o o siluetă suplă.
Consumă proteine sănătoase:
Produsele din soia pot fi o bună alegere pentru un aport regulat de proteine, alături de fasole, mazăre, linte şi ciuperci. Alte surse bune de proteine în timpul postului sunt porumbul, conopida, sparanghelul, broccoli şi varza de Bruxelles. De asemenea, migdalele, alunele, nucile şi arahide sau seminţele de floarea soarelui sau de dovleac nu trebuie să-ţi lipsească din meniul zilnic. Nu le consuma în cantităţi prea mari pentru că şi aceste alimente îngraşă.
Profită de dezlegarea la peşte
Peştele oferă o sursă excelentă de proteine, alături de acizii graşi Omega-3 şi Omega-6. Din acest motiv este important să nu ratezi zilele cu dezlegare la peşte.
Nu exagera cu patiseria de post
În afară de cartofii prăjiţi, cel mai mare pericol în Postul Crăciunului pentru siluetă pot fi produsele de patiserie de post. Combinaţia de grăsimi vegetale cu zaharuri din produsele de patiserie şi dulciurile de post se poate solda rapid cu kilograme în plus.
D.C.
foto: Hepta
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ / Prăjitură cu ciocolată de post, gata în 10 minute