Cum să prepari cele mai gustoase sarmale de Crăciun! Nu vei da greş cu această reţetă
Publicat pe 24.12.2017 la 11:34 Actualizat pe 24.12.2017 la 11:34
Ai invitaţi mulţi în ziua de Crăciun? Ai preparat cu siguranţă multe bucate delicioase, dar trebuie să dai lovitura cu sarmalele. Iată o reţetă de sarmale cu care vei reuşi să-ţi dai pe spate invitaţii.
Ai invitaţi mulţi în ziua de Crăciun? Ai preparat cu siguranţă multe bucate delicioase, dar trebuie să dai lovitura cu sarmalele. Iată o reţetă de sarmale cu care vei reuşi să-ţi dai pe spate invitaţii.
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru această reţetă:
- 1 kg de carne tocată de vită
- 2 kg de carne de porc
- 400 g de afumătură
- 3 verze (de preferat să fie murate)
- 500 de g de orez
- 2 cepe mari
- 100 ml de apă
- suc de roşii preparat în casă
- condimente
Urmează această reţetă pentru a face cele mai gustoase sarmale:
1) Prepară umplutura! Toacă mărunt ceapa şi pune-o la fiert cu o linguriţă de sare, până când devine moale.
2) Adaugă într-un bol, carnea tocată, orezul, ceapa şi condimentele. Amestecă-le foarte bine!
3) Acum trebuie să pui varza tocată într-un castron, peste care vei adăuga sucul de roşii.
4) Spală varza şi separă cu mare atenţie frunzele. Împachetează apoi sarmalele, iar varza rămasă trebuie să o toci fâşii.
5) Acum ia o oală încăpătoare şi pune un strat de varză tocată peste care adaugi două foi de dafin şi boabele de piper. Uremază să pui un strat de sarmale, apoi un strat de afumătură, un strat de sarmale şi un strat de varză. Fă asta până termini toate sarmalele, potrivit retete.acasa.
6) Acoperă cu varză, adaugă apă şi pune oala la fiert. După ce a stat aproximativ 30 de minute pe aragaz, introdu oala la cuptor. Lasă sarmalele timp de 2 ore şi dacă e nevoie poţi să mai adaugi din când în când apă.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.G.