Cum să te bucuri de cea mai bună cafea espresso acasă
Publicat pe 20.02.2019 la 14:58 Actualizat pe 20.02.2019 la 14:59
Cafeaua este cea mai populară băutură energizantă din toate timpurile, fiind consumată de milioane de oameni din întreaga lume. Aceasta este cea mai consumată băutură dimineața întrucât îmbunătățește nivelul de energie datorită cofeinei pe care o include. În plus, cafea este considerată un adjuvant ideal în lupta împotriva greutății în exces, întrucât are capacitatea de a stimula metabolismul.
Cafeaua este cea mai populară băutură energizantă din toate timpurile, fiind consumată de milioane de oameni din întreaga lume. Aceasta este cea mai consumată băutură dimineața întrucât îmbunătățește nivelul de energie datorită cofeinei pe care o include. În plus, cafea este considerată un adjuvant ideal în lupta împotriva greutății în exces, întrucât are capacitatea de a stimula metabolismul.
O cafea espresso, pregătită corespunzător, din cafea de cea mai bună calitate, stimulează sistemul nervos, îmbunătățește performanța fizică și conține nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. Consumată în cantități moderate, această băutură energizantă reprezintă un aliat de nădejde pentru menținerea sănătății și pentru sporirea energiei.
Cafeaua espresso perfecta - Top 5 lucruri de care să ții cont
Iată cum poți obține cafeaua perfectă chiar la tine acasă!
Alegerea cafelei potrivite
Totul începe cu alegerea unei cafele de cea mai bună calitate precum blendul unic de cafea boabe Kafune Aromao. Prin prăjire medie, aroma unui astfel de produs este cu desăvârșită, iar gustul băuturii obținute este unul intens. O cafea de calitate trebuie să asigure prepararea unui espresso cu o spumă delicată și consistentă, cu arome intense, unice, pe care să le recunoști imediat. Ușoara aciditate și retrogustul ușor dulce al unei cafele de calitate va asigura primul pas către obținerea unui espresso perfect în confortul bucătăriei de acasă.
Râșnirea boabelor de cafea
Dacă ai ales varianta cafelei boabe pentru espressorul tău, trebuie să știi că ai făcut o alegere inteligentă. Acest lucru va permite râșnirea cantității de cafea necesare pentru pregătirea fiecărui espresso, astfel încât aroma acestuia să fie mereu una intensă. Reglajul în trepte a intensității de râșnire a cafelei boabe reprezintă un avantaj important, întrucât permite efectuarea acestei proceduri în funcție de necesități și preferințe. Cafeaua măcinată își pierde aroma după câteva ore de la desfacerea pachetului, însă râșnirea boabelor înainte de prepararea cafelei asigură o aromă intensă și un gust puternic al fiecărei băuturi preparate.
Extracția cafelei pentru un gust desăvârșit
Cele mai performante espressoare permit reglarea precisă a temperaturii apei atunci când este preparată cafeaua. Acest aspect este foarte important întrucât calitatea componentelor espressorului și modul în care acestea operează influențează calitatea cafelei obținute. În plus, este important și ca espressorul să mențină această temperatură constantă, în urma setărilor efectuate. Aparatele care permit autoreglarea temperaturii, în baza unui circuit de control și reglare numit PID sunt considerate o alegere bună.
Calitatea apei
Nu doar calitatea cafelei boabe alese este importantă ci și cea a apei pe care o folosești pentru prepararea unui espresso aromat. Prin urmare, specialiștii recomandă utilizarea apei filtrate în cazul acestor aparate, pentru a elimina riscul de deteriorare a espressorului sau de alterare a gustului cafelei. În plus, de fiecare dată când prepari un espresso acasă, este indicat să lași apa să curgă puțin în gol pentru ca temperatura acesteia să fie reglată corespunzător, astfel încât gustul produsului obținut să fie unul desăvârșit.
Întreținerea corectă a echipamentelor
Dacă ai ales un espressor de cea mai bună calitate, este important să îl întreții corespunzător pe termen lung întrucât reușita fiecărei cafele va depinde de acest lucru. Este recomandat să nu neglijezi procedurile de detartrare a espressorului și să respecți ciclurile de curățare semnalate de acesta. În plus, un filtru anticalcar este necesar, toate aceste aspecte contribuind la păstrarea calității cafelei preparate în fiecare dimineață.