Cum să-ți produci singur curentul electric. Așa tai de pe lista de cheltuieli facturile la energie
Publicat pe 30.03.2022 la 13:34 Actualizat pe 30.03.2022 la 13:34
După cum bine se cunoaște, în ultima perioadă facturile la electricitate au explodat, spre nemulțumirea tuturor. Ai putea foarte ușor să reduci considerabil facturile la electricitate cu doar câteva idei simple și la îndemână. Este vorba despre lumina solară care este o sursă de energie alternativă foarte importantă.
- Economisește bani inteligent
- Iată variantele alternative și ieftine pentru curentul electric
Lumina solară este o sursă de energie alternativă foarte populară. Cu ajutorul acesteia se poate produce apa caldă menajeră, dar se poate încălzi și locuința sau anexele din gospodărie. În acest fel, panourile solare pot fi împărțite în două categorii: panouri fotovoltaice ce generează energie electrică şi panourile solare termice ce transformă energia soarelui în căldură. Potrivit stiriagricole.ro, un panou solar are în componență un boiler din inox de aproximativ 150 de litri şi un colector solar cu o suprafaţă de circa 2 metri pătraţi.
Panourile solare fotovoltaice sunt necesare pentru producerea energiei electrice de la soare, pe care o vei folosi ulterior în propria gospodărie. Se poate trimite curent și în sistemul centralizat de energie electrică, în cazul în care produci mai mult îți este necesar. Pentru a realiza acest lucru, ai nevoie de un metru pătrat de panou solar pentru o singură persoană. Este indicat ca panourile solare să fie montate spre sud, la o pantă de minim 15 grade. De asemenea, nu uitaţi de circuitul de împământare.
Trei invenții creative pentru energie durabilă
1. Gravity Light – Restartenergy.ro precizează că GravityLight este un dispozitiv care generează lumină din gravitate. Acest dispozitiv oferă oamenilor lumină sigură și elimină necesitatea lămpilor cu kerosen. Funcționarea acestui dispozitiv nu te costă nimic pentru că își scoate cheltuiala în doar câteva săptămâni.
2. Infinity Bakery – Este un cuptor care se bazează pe puterea soarelui pentru a produce căldură. Este nevoie de un vas mare reflectorizant pentru ca dispozitivul să capteze razele soarelui și să le stocheze în aparatul de gătit. Cuptorul este realizat din materiale reciclate, preponderent din tobe de ulei aruncate.
3. Energie gratis de la bicicletă - Free Electric Bike se numește și este o bicicletă personalizată care este capabilă să alimenteze 24 de ore cu doar o oră de pedalat. În același timp oferă electricitate pentru 24 de beuri, un telefon, ventilator și încărcător de tabletă.