Cum se obţine cardul european de sănătate. Turiştii care-l dețin pot beneficia de asistență medicală gratuită în vacanţă
Publicat pe 21.08.2021 la 23:56 Actualizat pe 21.08.2021 la 23:56
Știm cu toții cât de neplăcut este ca o vacanță mult așteptată să fie stricată din cauza unei probleme de sănătate, apărută peste noapte, precum o entorsă sau o toxiinfecție alimentară. Ei bine, pentru a nu fi nevoiți să plătiți sume colosale pentru serviciile medicale din țara de unde vă aflați, mai bine vă mobilizați din timp și obțineți cardul european de sănătate care vă stă la dispoziție mereu. Află chiar acum cum poți face asta!
- Obține chiar acum cardul european de sănătate
- Poți beneficia de asistență medicală de urgență gratuită
Este de la sine înțeles că nimeni nu vrea să se gândească la un scenariu în care vacața ar putea fi ruinată, însă pentru a salva această situația, este bine să vă informați chiar acum despre cardul european de sănătate care vă permite să accesați serviciile de urgență gratuit în orice țară călătoriți din Uniunea Europeană.
Cum se obține cardul european de sănătate
Mai simplu de atât nici că se poate! Cardul european de sănătate îl poate obţine orice persoană asigurată printr-o solicitare la casa de asigurări în evidenţa căreia se află. După acest pas ușor, tot ce mai rămâne de făcut este doar să așteptați aproximativ 7 zile pentru a-l primi la adresa de domiciliu.
Cu doar o singură etapă, realizată în mai puțin de cinci minute puteți să aveți o vacanță asigurată, nefiind nevoiți să lăsați jumătate din suma cu care ați pleca la dumneavoastră unor medici care doar v-au bandajat mâna sau au oferit câteva pastile.
Cardul european poate fi folosit în orice stat membru UE, dar şi în Islanda, Lichtenstein, Norvegia şi Elveţia. Este valabil 24 de luni, în timp ce asigurarea este valabilă doar pe perioada călătoriei.
Cât costă alternativa asigurării medicale private
Cardul european de sănătate este o variantă mult mai accesibilă, însă nu foarte multă lume știe despre ea, astfel cei mai mulţi turişti aleg să plătească pentru o asigurare medicală privată. O astfel de poliţă pleacă de la 6 euro de persoană şi poate ajunge la câteva zeci de euro, în funcţie de durata şi destinaţia călătoriei.
Spre deosebire de cardul european, asigurarea de sănătate privată dă posibilitatea posesorilor să aleagă orice spital, clinică privată sau publică din statul în care s-au deplasat. În schimb, posesorul trebuie să plătească serviciile, iar costurile vor fi decontate de asigurator abia la revenirea în ţară.