Cum se prepară cea mai bună cafea la ibric?
Publicat pe 23.05.2015 la 10:00 Actualizat pe 23.05.2015 la 10:06
Cafeaua preparată la filtru este cea mai la îndemână metodă prin care îţi poţi începe dimineaţa cu o băutură caldă, care să te trezească şi să îţi dea energie. Gustul este cu mult inferior cafelei pregătite la ibric, însă cea din urmă implică o perioadă mai lungă de preparare.
Cafeaua preparată la filtru este cea mai la îndemână metodă prin care îţi poţi începe dimineaţa cu o băutură caldă, care să te trezească şi să îţi dea energie. Gustul este cu mult inferior cafelei pregătite la ibric, însă cea din urmă implică o perioadă mai lungă de preparare.
Iată cea mai bună metodă prin care îţi poţi prepara o cafea savuroasă, mai ales în zilele de weekend.
- Cumpăraţi boabe de cafea, de calitate bună, gata prăjite şi preparate, şi nu vărsate, ci bine ambalate, pentru a se păstra aroma;
- Dacă aveţi de unde, cumpăraţi chiar boabe verzi, pe care le prăjiţi acasă, după gust - le faceţi mai prăjite, sau mediu, sau le prăjiţi mai puţin; în acest fel, prăjiţi boabele doar înainte de consum, pentru a beneficia de proprietăţile lor antioxidante;
- Măcinarea se face cel mai uşor cu un aparat electric de măcinat boabe de cafea;
- Pentru o ceaşcă de cafea se pun în jur de 50 - 100 de mililitri de apă în ibric;
- Dacă se bea cafeaua cu zahăr, se pune în apă şi o linguriţă de zahăr pentru fiecare ceaşcă, sau după gust. Focul se lasă la minim;
- Când apa ajunge la o temperatură călduţă, se pun câte două linguriţe de cafea măcinată, pentru fiecare ceaşcă;
Se amestecă cu o linguriţă şi se lasă să fiarbă în ibric până când cafeaua aproape dă în clocot - în acest moment se opreşte flacăra de aragaz;
- În încheiere se presară un vârf de linguriţă de cafea peste cafeaua din ibric (dacă s-au măcinat bine boabele de cafea), se amestecă şi se face un caimac care se ia şi se pune, în ceşti;
Foto: antena3
Citeste si:
Dieta Z te slăbeşte 3 kilograme în 3 zile! Rezultatul este garantat