Cuplu controversat, la sapă de lemn din cauza unei datorii de trei milioane de euro!
Publicat pe 24.10.2017 la 23:59 Actualizat pe 24.10.2017 la 23:49
O companie străină a reuşit să pună la colţ un cuplu celebru din România, acuzat că a tras ţepe pe bandă rulantă.
O companie străină a reuşit să pună la colţ un cuplu celebru din România, acuzat că a tras ţepe pe bandă rulantă.
Societatea comercială înregistrată în Cipru a obţinut, recent, executarea silită a soţilor Irina şi Remus Truică. "Admite cererea. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de eliberare a unui certificat constatator al caracterului executoriu. Cu drept de apel exclusiv pentru creditor, în termen de 15 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti", au decis magistraţii.
Pe de altă parte, conturile bancare ale soţilor Truică, mai multe terenuri şi imobile, inclusiv palatul şi domeniul de la Snagov, au fost sechestrate de oamenii legii pentru recuperarea unei "găuri" de 35 de milioane de euro. Bani pe care Remus Truică i-ar fi obţinut de la bănci cu ajutorul unor documente false.
Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu. Procurorii susțin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roșu și alte persoane au constituit un grup infracțional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prințul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici și Lucian Mateescu. Astfel, prințul Paul i-a promis lui Remus Truică și asociaților săi o cotă importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica în România și, ulterior, le-a și dat acestora bunurile, pe măsura obținerii lor, în schimbul intervenției pe lângă funcționari publici cu atribuții în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din București și din mai multe județe din țară sau pe lângă judecători.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!