Dacă îl aştepţi pe Moş Nicolae, trebuie neapărat să mănânci asta! Reţeta de acadele DELICIOASE de care nu te vei mai sătura
Publicat pe 05.12.2014 la 10:18 Actualizat pe 05.12.2014 la 10:31
Se apropie Moş Nicolae şi nu mai e mult nici până când Moş Crăciun va coborî pe horn cu cadouri, aşa că ţi-am pregătit o reţetă de acadele absolut delicioase cu care să-i dat gata pe musafirii de Sărbători. Unde mai pui că arată şi amuzant.
Se apropie Moş Nicolae şi nu mai e mult nici până când Moş Crăciun va coborî pe horn cu cadouri, aşa că ţi-am pregătit o reţetă de acadele absolut delicioase cu care să-i dat gata pe musafirii de Sărbători. Unde mai pui că arată şi amuzant.
Întâi trebuie să prepari biluţele din chec şi să le laşi la răcit. Iată cum să le găteşti:
- Coace un chec
- Sfarmă-l în firimituri mici
- Adaugă glazură şi amestecă-le bine
- Ia din el câteva cupe mici ca de îngheţată şi formează biluţe din el
Acum o să ai nevoie de:
- bomboane mici roşii, albe şi roz
- sclipici roşu comestibil
- zahăr alb strălucitor
- perluţe albe de zahăr
- perluţe roz de zahăr
- confetti comestibile negre
- jeleu alb, moale
- glazură roşie
- scobitori
- pensetă
- pensulă
Pune fiecare biluţă pe câte un băţ, după care decorează-le cu perluţele de zahăr, astfel încât să formezi un chip cu ochi şi nas. Foloseşte-te de pensetă ca să iei perluţele şi să pui confetti negre pe post de ochi.
Acum va trebui să foloseşti glazură roşie şi să scalzi fiecare bomboană "cu capul" în glazură, astfel încât să pară că are căciulă. Adaugă în vârful căciulii un jeleu moale, alb.
Ia cu o scobitoare glazura albă specială şi pune-o în jurul "capului", sub "căciulă". Presară zahăr peste ea şi las-o să se întărească.
Aplică aceeaşi glazură ca să desenezi o barbă. Pune pe barbă biluţe albe decorative, comestibile, precum cele pentru torturi.
Poftă bună!
Sursa foto: sugarkissed.net
A.C.C.