Dai mulţi bani pe mâncare? Iată cum poţi economisi fără să renunţi la alimentele preferate
Publicat pe 19.11.2017 la 19:03 Actualizat pe 19.11.2017 la 19:03
Un studiu realizat recent arată că mai bine de un sfert din bugetul unei familii se duce pe mâncare. Există însă câteva metode care ne ajută să reducem sumele cheltuite pe alimente, fără să fim privaţi de cele preferate.
Un studiu realizat recent arată că mai bine de un sfert din bugetul unei familii se duce pe mâncare. Există însă câteva metode care ne ajută să reducem sumele cheltuite pe alimente, fără să fim privaţi de cele preferate.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să economiseşti banii pe mâncare:
1. Nu pleca la magazine fără o listă de cumpărături. Dacă vei merge la magazine fără o listă, fie vei uita ce ai de cumpărat, fie vei cumpăra aiurea alimente. Când ai o listă cu ceea ce trebuie să cumperi, este mult mai bine.
2. Stabileşte ce găteşti în următoarea săptămână. Poţi face un plan care să conţină ceea ce vrei să găteşti în următoarele 7 zile. Ia în calcul şi ce vrei să mănânci dulce.
3. Nu cumpăra ce nu este pe listă. Dacă ceva îţi face cu ochiul dar nu se află pe listă, nu cumpăra, astfel vei risipi bani. Puţină organizare nu strică.
4. Nu te lăsa păcălită de promoţii. Uneori aceste promoţii nu sunt deloc reduceri de preţ, aşa că nu cumpăra pchete de 3 alimente doar pentru că sunt la ofertă. Acestea de regulă expiră în câteva zile.
5. Mergi la cumpărături bilunar. Cel mai indicat este să mergi la cumpărături de două ori pe lună, aşa vei face economie şi de timp şi de bani.
6. Cumpără fructe şi legume din piaţă. În acest mod le vei achiziţiona şi mai ieftine şi cu mult mai proaspete decât în supermarket.
7. Păstrează frigiderul curat. Dacă frigiderul tău este curat şi spălat săptămânal înseamnă că este un frigider sănătos în care alimentele nu se vor altera, potrivit eva.ro.
8. Roteşte, refrigerează şi transformă. Aşează pe rafturile din faţă iaurturile deja existente, iar pe cele noi în spate. De asemenea, nu arunca mâncarea, ci încearcă să o transformi în altceva. Poţi încerca să găteşti folosind carnea pe care ai cumpărat-o, nu pe cea care se află în congelator.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.G.