De ce ar trebui să ne începem ziua cu apă caldă şi lămâie?
Publicat pe 16.06.2014 la 21:19 Actualizat pe 16.06.2014 la 21:56
Lamaia este cu siguranta mai mult decat un fruct modest. Cel mai frecvent mod in care este utilizata este ca baza pentru sosuri pentru salate sau pentru a adauga aroma la gatit si la copt.
Lamaia este cu siguranta mai mult decat un fruct modest. Cel mai frecvent mod in care este utilizata este ca baza pentru sosuri pentru salate sau pentru a adauga aroma la gatit si la copt.
De ce apa calda cu lamaie?
Lamaia are de fapt mai mult mai multe de oferit. Bogata in potasiu, acid folic, vitamina B6 si tiamina, lamaia contine de asemenea, cantitati remarcabile de magneziu, calciu, fosfor si vitaminele A si E. Se pune problema cum putem insa sa mancam cat mai multa lamaie, deorece lamaile nu sunt tocmai atractive ca gust, daca ar fi sa le comparam cu merele sau bananele. Raspunsul este atat de surprinzator pe cat de simplu si revigorant: apa calda si lamaie. Apa calda, impreuna cu sucul de lamaie, reprezinta un energizant natural. El hidrateaza si oxigeneaza organismul, lasandu-l sa se simta odihnit si revitalizat, spre deosebire de cafea, ale carei efecte sunt, in aceeasi directie, de scurta durata.
Poate ca cel mai mare beneficiu de a bea apa calda si lamaie este acela ca ajuta corpul sa isi mentina o stare alcalina. Interesant este faptul ca in timp ce sucul de lamaie in sine este acid (acru), este de fapt unul dintre alimentele cele mai alcaline disponibile. Alimentele pe care cei mai multi dintre noi le consumam de obicei provoaca un dezechilibru in nivelul nostru de PH. Acestea sunt: zaharul, alimentele procesate sau excesiv de grase, alcoolul, anumite tipuri de carne etc, deci nu este de mirare ca bacteriile si virusii care cauzeaza raceala si gripa prospera in acest mediu acid.
O revizuire a modului nostru de viata se face astfel de dorit, dar un prim pas il poate reprezenta un regim de zi cu zi de o ceasca de apa calda si sucul extras dintr-o jumatate de lamaie. Sucul de lamaie este un bun digestiv, ducand la ameliorarea simptomelor anumitor afectiuni, ca arsurile la stomac, eructatiile si balonarea. Acidul citric din acest fruct stimuleaza puternic ficatul si ajuta la detoxifiere prin maximizarea functiei enzimatice, lupta impotriva acumularii de acid uric care produce durerile articulare si inflamatiile.
L.F.