De ce e bine să consumi peşte în timpul sarcinii. Cum poate să îţi apere copiii de boli
Publicat pe 01.11.2017 la 12:05 Actualizat pe 01.11.2017 la 12:04
Dacă eşti însărcinată şi te gândeşti ce alimente ai putea să consumi în timpul sarcinii, trebuie să te gândeşti şi la unul dintre cele mai bogate surse de omega-3, adică peştele! De ce e bine să consumi peşte în timpul sarcinii, dar şi cum te-ar putea ajuta atât pe tine, cât şi pe pruncul tău, află din materialul de mai jos.
Dacă eşti însărcinată şi te gândeşti ce alimente ai putea să consumi în timpul sarcinii, trebuie să te gândeşti şi la unul dintre cele mai bogate surse de omega-3, adică peştele! De ce e bine să consumi peşte în timpul sarcinii, dar şi cum te-ar putea ajuta atât pe tine, cât şi pe pruncul tău, află din materialul de mai jos.
Peştele reprezintă o sursă foarte bogată de acizi omega-3, de proteine, fier şi zinc. Specialiştii recomandă consumarea peştelui, tocmai pentru a îi apăra pe feţi de anumite afecţiuni care ar putea să se dezvolte ulterior, precum o activitate cerebrală scăzută.
Există şi anumite tipuri de peşte care nu ar trebui să se regăsească în alimentaţia persoanelor însărcinate, adică: marlin, peşte pion roşu, ton, dar şi peştii prădători.
Spre consumare, este adecvat să se regăsească în alimentaţie următoarele specii: somn, cod, somon, biban cu dungi, sardine de Pacific, tonul alb, păstrăvul curcubeu, tonul galben, tonul Skipjack, crabi, homari, creveţi roz, moluşte, midii, stridii, scoici.
Peştii săraci în mercur sunt indicaţi, deoarece aceştia au un risc foarte scăzut de a infecta fătul. Este indicat ca femeile să menţină un jurnal al sarcinii, scrie copilul.ro.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.