De ce l-au protejat procurorii DIICOT pe Giani Kiriţă, în scandalul drogurilor! Document exploziv

+7 click pentru
galerie

Scandalul în care Giani Kiriţă a fost acuzat de deţinere droguri de mare risc ia o turnură neaşteptată, procurorii DIICOT susţinând că au avut motive întemeiate ca să mintă, în favoarea fostului dinamovist!

Giani Kiriţă, "faimosul" care este aşteptat săptămâna viitoare în faţa judecătorilor, într-un doar în care se va decide soarta obiectelor interzise găsite de procurorii antidrog asupra sa, a avut un aliat de nădejde chiar în persoana procurorului de caz. Cel puţin, asta rezultă dintr-un document ofical, cu antetul şi ştampila DIICOT... Povestea dosarului buclucaş a început în urmă cu un an, când în presă au apărut informaţii potrivit cărora Giani Kiriţă ar fi fost cercetat într-un dosar DIICOT. Kiriţă s-a declarat atunci dezgustat şi revoltat, din cauza "minciunilor" publicate de "ziariştii răi", iar în apărarea sa au sărit chiar procurorii DIICOT, prin purtătorul de cuvânt al instituţiei, proc. Mihaela Porime.

Fără a face vreun comentariu, iată ce a declarat magistratul, potrivit România TV!

Lunile s-au scurs, lumea care a luat de bună declaraţia procurorului a uitat de caz, iar în toamna anului trecut, DIICOT – care nega implicarea lui Kiriţă într-un dosar penal – a solicitat instanţei de judecată să confirme ordonanţa de renunţare la urmărirea penală care îl viza pe... Giani Kiriţă! (facsimil jos)

Mai mult, aceiaşi procurori care în primăvara anului trecut susţineau că Giani Kiriţă nu era cercetat de DIICOT au deschis recent un alt dosar, în care solicită confiscarea specială a bunurilor ilicite ridicate în timpul investigaţiilor care vizau deţinerea de droguri de mare risc. Şi, cel mai probabil, nu este vorba despre ţigări netimbrate sau CD-uri cu muzică piratată.

În încercarea de a afla adevărul, reporterii SPYNEWS au solicitat o explicaţie procurorilor DIICOT, în condiţiile în care instituţia amintită îi făcea mincinoşi pe toţi jurnaliştii care au scris despre scandalul penal a lui Kiriţă şi îi luau acestuia apărarea, declarându-l curat ca lacrima.

Ieri, la 40 de zile după ce au primit solicitarea (depăşind cu doar 10 zile termenul prevăzut de lege), procurorii DIICOT au recunoscut, într-un limbaj de lemn greu de digerat, invocând hotărâri şi articole, că au minţit pentru a nu periclica o anchetă care, la momentul respectiv, era în plină desfăşurare! "(...) Vă comunicăm că (...) accesul la categoriile de informaţii (de interes public – n.r.) poate fi restricţionat dacă procurorul de caz apreciază că prin comunicarea acestora se periclitează rezultatul anchetei", a fost răspunsul DIICOT. (facsimil jos)

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm şi pe Facebook! Avem şi Instagram!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro