De ce mor mai mulți bărbați de coronavirus, decât femei? Specialiștii au răspunsurile
Publicat pe 21.04.2020 la 16:12 Actualizat pe 21.04.2020 la 16:12
Cercetătorii din America au efectuat câteva teste. Acestea indică faptul că decesul unui număr mai mare de bărbați decât de femei are legătură cu organele sexuale masculine, în care coronavirusul s-ar "refugia".
Cercetătorii din America au efectuat câteva teste. Acestea indică faptul că decesul unui număr mai mare de bărbați decât de femei are legătură cu organele sexuale masculine, în care coronavirusul s-ar "refugia".
Potrivit acestor teste, testiculele bărbaților ar constitui un refugiu pentru virus, în timp ce ovarele femeilor, care nu au proteina ACE2, nu ar permite menținerea acestuia în organism la fel de mult timp, potrivit News.ro.
Această cercetare a fost condusă de patru specialiști: profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog.
Toate datele colectate de aceștia au fost împărtășite și cu alți oameni de știință, însă fără a fi verificate de surse independente.
„Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, spun cei patru.
Una din observațiile oamenilor de știință se referă la timpul de vindecare mai îndelungat al bărbaților infectați decât al femeilor, acest lucru explicând „severitatea sporită a cazurilor lor”.
Bărbații, mult mai predispuși infectării decât femeile
Și totuși, deși numărul de cazuri de infectare al femeilor și al bărbaților este aproape egal, rata mortalității din rândul bărbaților este mai crescută. De exemplu, în New York, 66% dintre decesele cauzate de coronavirus sunt în rândul bărbaților.
Dacă aceste teorii se vor confirma, se va putea pune problema unei transmiteri pe cale sexuală.
„Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat Aditi Shastri.
Primele teste conform cărora bărbații ar fi mai predispuși virusului au pornit din China. Țări precum Franța, Germania, Iran, Italia, Coreea de Sud și Spania au preluat acest model, peste 65% dintre decese fiind în rândul bărbaților din aceste țări.