De ce ne-a fost frică, nu am scăpat! A început războiul în Crimeea

foto www.express.co.uk

 De ce ne-a fost frică, nu am scăpat! A început războiul în Ucraina şi se anunţă vremuri grele.

Trupele ruse au atacat o bază militară ucraineană din Crimeea, iar un soldat ucrainean a fost ucis. Kievul a declarat că, din acest moment, conflictul cu Rusia intră într-o fază militară, calificând tirurile asupra unor militari ucraineni drept "o crimă de război", scrie BBC.

"Le-au fost confiscate cărţile de identitate şi armele. Soldaţii au fost scoşi afară, aliniaţi şi li s-au luat armele", a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării, Vladislav Selezniov.

Conform sursei citate, soldatul ucrainean era ofiţer de serviciu la baza militară din Simferopol când a fost atacat de soldaţi în haine militare fără însemne. Deşi oficial nu se ştie dacă este vorba de soldaţi ruşi, informaţiile care există până în acest moment conduc la această ipoteză. 

Ofiţerul căzut astăzi la datorie nu este prima victimă. Comandantul Marinei ucrainene Serghii Gaiduk a spus că, iniţial, un alt coleg de-al lui a fost împuşcat în picior, într-o tentativă de luare cu asalt a unei bazei militare din capitala Crimeei, ocupată de trupe ruse.

Militarii ucraineni au fost autorizaţi să folosească armele

În urma incidentului de astăzi, militarii ucraineni din Crimeea au fost autorizaţi să utilizeze armele.

Războiul dintre ruşi şi ucraineni au început după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat, astăzi, un acord pentru alipirea Crimeei la Rusia. Semnarea convenţiei a avut loc după un președintele rus a spus în fața camerelor reunite ale parlamentului că peninsula Crimeea a fost și rămâne în inima rușilor "parte integrantă a Rusiei", asigurând însă că Moscova nu dorește o scindare a Ucrainei. De cealaltă parte, oficialii de la Kiev au spus că Ucraina nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii la Federația Rusă.

M.M.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro